Шмигаль розраховує, що перегляд Угоди про асоціацію Україна-ЄС завершиться цьогоріч

Шмигаль розраховує, що перегляд Угоди про асоціацію Україна-ЄС завершиться цьогоріч

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль розраховує на те, що цього року вдасться переглянути Угоду про асоціацію між Україною та Європейськи Союзом.

Про це він сказав під час спільної з представниками Європейської комісії пресконференції у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цей перегляд (Угоди про Асоціацію – ред.) стартував. Далі робота буде кропіткою, технічною над статтями угоди, над переглядом деяких стандартів, які за ці роки неодноразово вже змінюватися. Угоду треба привести до тих стандартів та параметрів, які на сьогодні діють на території ЄС, також врахувати ті зміни та реформи, які відбулися в Україні. Тому це робота, яка, очевидно, буде тривати у цьому році, та, сподіваюся, що у найкоротший термін ми зможемо переглянути угоду та підписати усі необхідні зміни», - сказав Шмигаль.

Прем'єр також наголосив, що українська сторона розраховує на суттєвий прогрес цього року у наближенні до промислового безвізу, без взаємного визнання електронних довірчих послуг та уповноважених економічних операторів.

«Від самого початку реалізації європейського зеленого курсу Україна зайняла позицію щодо залучення до цієї ініціативи, із започаткування діалогу України та ЄС у цій сфері є чіткий сигнал того, що у нас є спільне бачення можливостей та викликів у рамках зеленого енергетичного переходу та досягнення кліматичної нейтральності», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна очікує на підписання угоди про спільний авіапростір з ЄС - Шмигаль

Урядова делегація на чолі з Прем'єр-міністром Денисом Шмигалем з вівторка, 9 лютого, перебуває із робочим візитом у Брюсселі. Там уже відбулися зустрічі представників КМУ із керівництвом Європейського Союзу та НАТО. Прем'єр-міністр Шмигаль обговорив з головою Європейської Ради Шарлем Мішелем та з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом низку важливих питань. Проведено низку інших важливих заходів. Урядовці 11 лютого взяли участь у сьомому засіданні Ради асоціації Україна-ЄС в Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-