НАЗК перевірить задекларовану посадовцями криптовалюту

НАЗК перевірить задекларовану посадовцями криптовалюту

Укрінформ
В рамках перевірки декларацій посадових осіб Національне агентство з питань запобігання корупції перевірить задекларовану чиновниками криптовалюту.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник управління проведення обов’язкових перевірок НАЗК Сергій Петухов у Фейсбуці

«Цього року ми вже розпочали 250 перевірок і в рамках деяких з них вже перевіряємо задекларовані біткоіни. Якщо ми виявимо, що вказана інформація про володіння криптовалютою є недостовірною - це є підстава для адміністративної чи кримінальної відповідальності», - написав Петухов.

При перевірці декларації НАЗК визначить, чи дійсно декларанту належить вказана кількість токенів крипти, чи дійсно перераховувалися гроші за її придбання та чи може декларант пояснити походження грошей, витрачених на придбання токенів.

Петухов зазначив, що цього року кількість криптовалюти, вказаної у деклараціях, зросла. Цей вид валюти треба декларувати як нематеріальні активи у розділі 10 декларації із зазначенням виду крипти (Bitcoin, Etherium тощо), дати набуття та загальної вартості набутого активу на дату набуття.

Читайте також: НАЗК направило до суду протоколи на двох депутатів Ради

Як повідомлялося, станом на 6 квітня НАЗК розпочало повну перевірку 279 декларацій посадовців.

НАЗК отримало 792 тис. декларацій посадових осіб за період кампанії декларування доходів. Кампанія декларування доходів посадовими особами, що виконують функції держави та органів місцевого самоврядування, тривала з 1 січня по 1 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-