Чехія стурбована активізацією російських військ на сході України

Чехія стурбована активізацією російських військ на сході України

Укрінформ
У Чехії стурбовані заявами та діями Росії на кордоні з Україною, так само як порушеннями перемир’я.

Про це йдеться у дописі у Твіттері МЗС Чеської Республіки, передає Укрінформ.

«Ми із занепокоєнням спостерігаємо за ескалацією напруженості та порушеннями режиму припинення вогню у східній Україні, а також посиленням російської риторики та нарощуванням військових ситуацій навколо українських кордонів», - зазначають у чеському МЗС.

Чеська Республіка, підкреслюють у відомстві, твердо стоїть на боці українських друзів, повністю підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Як повідомлялось, 6 квітня, в районі проведення операції Об'єднаних сил збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню, загинуло двоє українських військових. Внаслідок ворожих обстрілів один український воїн отримав поранення, несумісні з життям. Окрім цього, в районі операції Об’єднаних сил один військовослужбовець загинув внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої. Російські найманці збільшили кількість вогневих провокацій вздовж усієї лінії розмежування ОРДЛО, а також проводять роботи з дообладнання старих та облаштування нових оборонних позицій.

Читайте також: У Меркель занепокоєні скупченням військ РФ біля кордону з Україною

За даними українського МО, командування ЗС РФ продовжує нарощувати бойові можливості російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях, зокрема, за рахунок посилення взаємодіючих з’єднань і частин, дислокованих на території Росії поблизу кордону з Україною. З початку квітня здійснюється доукомплектування бойових підрозділів Південного військового округу ЗС РФ за рахунок прибуття у відрядження особового складу на невизначений термін зі складу Західного, Центрального та Східного військових округів ЗС РФ. У такий спосіб командування противника збільшує постійний резерв для можливості швидкого доукомплектування першого та другого армійських корпусів кадровими російськими військовослужбовцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-