Трюдо після розмови із Зеленським: Підтримка Канадою України ніколи не похитнеться

Трюдо після розмови із Зеленським: Підтримка Канадою України ніколи не похитнеться

Укрінформ
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо запевнив у непохитності підтримки суверенітету та територіальної цілісності України.

Про це він написав у Твіттері у відповідь на допис Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ.

«Знайте, що підтримка Канадою суверенітету, безпеки та територіальної цілісності України ніколи не похитнеться», - зазначив Трюдо, подякувавши за телефонну розмову з главою Української держави.

Трюдо під час розмови із Зеленським також наголосив, що ескалація Росією насильства на сході України й військова активність у Криму викликає серйозне занепокоєння Канади. 

«Прем’єр-міністр засудив ескалацію Росією насильства на Донбасі та постійні порушення режиму припинення вогню. Прем’єр-міністр Трюдо також висловив глибоке занепокоєння російськими дестабілізуючими діями та нещодавньою військовою активністю у Криму й вздовж кордону із Україною», - розповіли у офісі глави канадського уряду.

Також двоє лідерів поговорили про трагічне збиття літака рейсу PS752 Міжнародних авіаліній України, наголосивши на необхідності та постійній роботі із встановлення прозорості, підзвітності та справедливості для жертв та їх родичів.

Як повідомляв Укрінформ, 6 квітня відбулася телефонна розмова Президента Володимира Зеленського та Прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо, у ході якої, зокрема, йшлося про загострення ситуації на сході України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-