Австрійська газета написала про «громадянську війну» в Україні, посол обурився

Австрійська газета написала про «громадянську війну» в Україні, посол обурився

Укрінформ
Посол України в Австрії Олександр Щерба висловив обурення з приводу використання австрійською газетою Der Standard терміну "громадянська війна" для опису розпочатого Росією збройного конфлікту на Сході України та подальшої окупації частини української території.

Як передає Укрінформ, відповідний коментар український посол написав на своїй сторінці у Twitter.

"Українська земля. Російські прапори, солдати та зброя – з одного боку, українські – з іншого. Але це не окупація, а "громадянська війна" для Der Standard", - написав Щерба, реагуючи на присвячену війні в Україні статтю австрійської газети Der Standard.

Мова йде про опублікований у вівторок матеріал під заголовком "Україна хоче вступити в НАТО, знову спалахує громадянська війна". При цьому, у статті не просто використовується наратив російської пропаганди про "громадянську війну" на Сході України, а ці слова подаються як нібито цитата Президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: Захід має рішуче відповісти на провокацію Москви — Welt

"Президент Володимир Зеленський заявив у вівторок, що вступ України до військового союзу НАТО є "єдиним способом закінчити громадянську війну на Донбасі". Перед цим він поговорив по телефону з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом", - йдеться у статті Der Standard.

В іншому твіті посол Щерба також поцікавився у австрійської газети, чи надасть вона можливість для "чесної дискусії" з приводу російсько-українського збройного конфлікту, який австрійське видання називає "громадянською війною". "Любий Der Standard, чи настане колись той час для чесної дискусії з приводу того, що ви називаєте "громадянська війна", чи у вас дозволена лише одна точка зору?", - йдеться у дописі.

У коментарі кореспонденту Укрінформу Олександр Щерба вказав на те, що раніше ця австрійська газета відмовила йому у публікації гостьового коментаря у якості реакції на статтю австрійського архітектора Вольфа Прікса, бюро якого проектує оперу в окупованому Росією Криму. У тій статті під назвою "Ми будуємо не для Путіна" керівник віденського Coop Himmelblau виправдовував діяльність свого бюро в інтересах авторитарного кремлівського режиму на окупованій території, а також заявляв, що український посол "у постсталіністському тоні" вимагав від нього припинити роботу у Севастополі та спричинив медійну атаку проти Coop Himmelb(l).

За словами Щерби, Der Standard відмовився тоді опублікувати його коментар-реакцію, пояснивши це тим, що "було прийнято рішення не починати дискусію". Втім, пізніше гостьовий коментар українського посла України на цю тему вийшов у іншій провідній австрійській газеті – Die Presse.

Слід зазначити, що газета Der Standard є однією з центральних газет Австрії, має ліволіберальну репутацію. Видання має кореспондента, який відповідає за Росію та Україну, і базується у Москві. Кілька років тому газета була у важкій фінансовій ситуації, але потім її стан раптом покращився.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-