ЦВК про 87-ий округ: Це вибори, де результати встановлять суди

ЦВК про 87-ий округ: Це вибори, де результати встановлять суди

Укрінформ
Голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко заявив, що остаточні результати проміжних виборів народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область) встановлюватимуться в судах.

ЦВК у цій ситуації діятиме в межах своїх повноважень, зазначив він на засіданні комісії у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Непрості вибори відбулися, дуже багато є сигналів про порушення, на жаль, у тому числі є ознаки того, що зникла виборча документація, зокрема виборчі бюлетені, що у кінцевому підсумку може ставити під сумнів остаточні результати. На жаль, це ті вибори, де остаточні результати встановлюватимуться в судах", - сказав Діденко.

Він запевнив, що ЦВК детально опрацьовуватиме отримані матеріали по округу, аналізуватиме їх і має намір дочекатися рішень судів у справах, які стосуються виборів у 87-ому окрузі.

Читайте також: Вірастюк переміг на довиборах у Раду - ЦВК

За словами очільника ЦВК, за результатами судових рішень після набуття їх законної сили і в межах своїх повноважень комісія вживатиме подальших заходів щодо встановлення результатів виборів у 87-му окрузі.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія у понеділок прийняла до подальшого розгляду й опрацювання протокол окружної виборчої комісії про підсумки голосування на проміжних виборах народних депутатів в одномандатному виборчому окрузі №87 (Івано-Франківська область).

Читайте також: Довибори у Раду: на Прикарпатті відкрили 17 кримінальних проваджень

28 березня на Івано-Франківщині відбулися проміжні вибори народного депутата у 87-му виборчому окрузі з центром у Надвірній. Тут балотувались 14 кандидатів. Підрахунок голосів закінчився на 8-му добу, на п'яти дільницях вибори визнали недійсними. Поліція розпочала 17 кримінальних проваджень щодо проміжних виборів в окрузі № 87.

4 квітня на сайті ЦВК з'явилися дані 100% протоколів ДВК, згідно з якими перемогу на довиборах до ВР у 87-му окрузі здобув кандидат від партії "Слуга народу" Василь Вірастюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-