Німеччина стежить за ситуацією на українсько-російському кордоні - Маас

Німеччина стежить за ситуацією на українсько-російському кордоні - Маас

Укрінформ
Німеччина пильно стежить за ситуацією на українсько-російському кордоні, заявив міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ України.

2 квітня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом.

"Дмитро Кулеба поінформував співрозмовника про спроби Росії зруйнувати процес мирного врегулювання та підірвати політико-дипломатичні зусилля Нормандського формату, закликав не допустити успіху цих спроб", - йдеться у повідомленні.

Міністр висловив вдячність Німеччині за непохитну підтримку України та запевнив у цілковитій відданості України політико-дипломатичним шляхам деокупації українських земель, які наша держава напрацьовує спільно з Німеччиною та Францією в Нормандському форматі.

Гайко Маас запевнив, що Німеччина пильно стежить за ситуацією на українсько-російському кордоні та поділяє тверду позицію України щодо необхідності деескалації та підтвердження відданості режиму припинення вогню.

Читайте також: Росії мир на сході України не потрібен - Леонід Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і державний секретар у закордонних справах і справах співдружності націй та розвитку Великої Британії Домінік Рааб обговорили військову та дезінформаційну ескалацію з боку Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-