Росії мир на сході України не потрібен - Леонід Кравчук

Росії мир на сході України не потрібен - Леонід Кравчук

Укрінформ
Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук переконаний, що Російська Федерація не готова припинити вогонь і встановити мир на сході України.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ні Росія, ні її сателіти (ОРДЛО - ред.) не готові до того, щоб припинити вогонь, і не готові до миру на Донбасі. Їм мир на Донбасі не потрібен", - сказав Кравчук.

Він, зокрема, нагадав, що на минулому засіданні Тристоронньої контактної групи запропонував звернутися від імені ТКГ "до сторін припинити вогонь, поновити тишу і відновити роботу, яка була розпочати в липні 2020 року".

За його словами, цю пропозицію підтримали спецпредставник голови ОБСЄ Гайді Ґрау та координатор підгрупи з безпеки керівник СММ ОБСЄ Халіт Чевік, проте Росія відмовилася підтримувати таке звернення.

Читайте також: Кравчук дав «президентські» поради Зеленському

Кравчук вважає, що Росія "зовсім не готова, щоб сприймати Україну, як незалежну державу, вона хоче мати її під собою і знищити її як державу".

Водночас він закликав не драматизувати ситуацію, що війна на порозі, але наголосив на важливості зміцнювати оборону та єдність суспільства.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня російська делегація у Тристоронній контактній групі не підтримала пропозицію глави української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука забезпечити з 00.00 1 квітня дотримання повного та всеосяжного збереження режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-