Рада готує законопроєкт про відкликання народного депутата – Стефанчук

Рада готує законопроєкт про відкликання народного депутата – Стефанчук

Укрінформ
У Верховній Раді напрацьовуються зміни до Конституції та законопроєкт щодо відкликання народного депутата.

Як передає Укрінформ, про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна заявив перший віцеспікер Руслан Стефанчук.

«Ми напрацьовуємо і зміни до Конституції, і законопроєкт щодо «реколлу» (відкликання народного депутата - ред.), а далі будемо визначатися», - зауважив політик.

Водночас Стефанчук зазначив, що “якщо фракція «Слуга народу» може гарантувати прийняття законів у 226 голосів, то вона не може гарантувати ухвалення змін до Конституції, бо там треба 300 голосів”.

«Якщо нам вдасться запровадити таку форму, як зміни до Конституції в цьому напрямку (відкликання депутата - ред.), то будемо йти цим шляхом. Якщо ні – ми повинні діяти в межах Конституції, тому що можемо розраховувати на своїх майже 250 депутатів, які в нас є», - додав Стефанчук.

Читайте також: Довибори в Раду: Стефанчук прокоментував інформацію про громадянство РФ Аксьонова

Як повідомлялося, ухвалення закону про відкликання народного депутата було передбачено у програмі партії “Слуга народу”, затвердженій на з’їзді у червні 2019 року.

За словами на той час голови партії, а нині очільника парламенту Дмитра Разумкова, першочерговими завданнями фракції партії у парламенті буде скасування депутатської недоторканності, запровадження механізмів відкликання депутатів, надання можливості громадянам впливати на рішення влади через референдуми, встановлення відповідальності для чиновників за незаконне збагачення, впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-