Уруський вніс зміни у декларацію — показав удвічі більше доходів

Уруський вніс зміни у декларацію — показав удвічі більше доходів

Укрінформ
Віцепрем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський задекларував 2,605 млн грн доходів за 2020 рік.

Як передає Укрінформ, про це свідчать дані уточненої щорічної декларації Уруського, яка оприлюднена 23 березня в реєстрі декларацій.

Зокрема, торік віцепрем'єр-міністр отримав 286,8 тис. грн зарплати у Кабінеті Міністрів, 1,381 млн грн - у ТОВ "Прогрестех-Україна". Згідно з даними уточненої декларації, урядовець також отримав 936,9 тис. грн від відчуження цінних паперів та корпоративних прав.

Дружина Уруського Олександра отримала загальний дохід в розмірі 163,8 тис. грн, який складається тільки із зарплати за основним місцем роботи.

Уруський вказав у декларації 50 тис. дол. готівкових коштів. Згідно з даними декларації, у березні минулого року віцепрем’єр-міністр залучив кредит у розмірі 1,154 млн грн для придбання автомобіля. Станом на кінець звітного періоду він виплатив 385 тис. грн тіла кредиту та 11,8 тис. грн відсотків. Також вказані видатки на придбання рухомого майна - 1,772 млн грн.

Згідно з декларацією, Уруський володіє на правах спільної власності з дружиною та дітьми квартирою в Києві площею 93 кв. м. Крім того, урядовцю належить земельна ділянка в Новосілках Київської області площею 22 266 кв. м.

Дружина Уруського вказана у декларації власницею трьох земельних ділянок в н.п. Мостище Київської області - площею 1500 кв. м, 2 470 кв. м та 2 266 кв. м. Також дружина віцепрем’єра володіє об'єктом незавершеного будівництва - житловим будинком загальною площею 505 кв. м.

У власності Уруського є автівки марки Volkswagen 2012 року випуску та BMW 2019 року випуску, його дружина володіє Peugeot 2014 року випуску.

Читайте також: Лазебна задекларувала понад ₴660 тисяч доходів за 2020 рік

Окрім цього, в декларації вказані корпоративні права Уруського у ТОВ «Proxima Technical Consulting FZ LLC» (33%) і ТОВ «НДТЦ РОТОР» (3%). Зазначено, що корпоративні права ТОВ «НДТЦ РОТОР» не передані в управління, а ТОВ «Proxima Technical Consulting FZ LLC» – передані. У декларації за 2019 рік міністр вказував корпоративні права у компаніях «Авіаційно-космічні системи і технології», «Ековей Технолоджі», «Юнайтед Гудс Енд Фудс ЛТД», «Юнайтед Гудс Енд Фудс», які в уточненій декларації відсутні.

Також Олег та Олександра Уруські мають рахунки в низці банківських установ, але в декларації не вказана наявність чи сума коштів на цих рахунках.

Як повідомляв Укрінформ, у попередній щорічній декларації за минулий рік, яка була оприлюднена в реєстрі 20 березня, Уруський вказав доходи у сумі 1,405 млн грн.

Верховна Рада 16 липня 2020 року призначила Олега Уруського на посаду віцепрем'єр-міністра - міністра з питань стратегічних галузей промисловості України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-