Разумков – про події на Банковій: Демократія не означає, що можна робити все, що заманеться

Разумков – про події на Банковій: Демократія не означає, що можна робити все, що заманеться

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков засудив сутички, які сталися 20 березня під час акції протесту проти ув'язнення одеського активіста Сергія Стерненка біля Офісу Президента.

Про це він сказав журналістам у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Демократія повинна бути демократією, а це не значить, що можна робити все, що тобі заманеться. Тому що твої права закінчуються рівно там, де починаються права іншого. І якщо ми будемо дозволяти собі псувати будь-яке майно, державне, особисте — це неповага у першу чергу до себе, до своєї держави. Ми ж не про людей зараз говоримо. Один, другий, п'ятий, шостий, сьомий, або можемо пройтися по прізвищах. Ми говоримо про інституції. Інституції треба поважати, і точно не треба виміщати своє незадоволення тими чи іншими подіями на стінах. Стіни здачі не дають”, - сказав Разумков.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков 22-23 березня перебуває з робочим візитом у Брюсселі (Королівство Бельгія) та Люксембурзі (Велике Герцогство Люксембург).

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Читайте також: Затриманому під Офісом Президента обиратимуть запобіжний захід 23 березня

Унаслідок сутичок постраждали 27 правоохоронців.

В ОПУ повідомили, що збитки будівлі Офісу Президента, завдані під час акції на підтримку Стерненка, становлять приблизно 2 млн грн, проте сума може збільшитися.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка винним у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив йому покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-