Ткаченко виступає за конструктивне поновлення розгляду законопроєкту «Про медіа»

Ткаченко виступає за конструктивне поновлення розгляду законопроєкту «Про медіа»

Укрінформ
Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко виступає за конструктивне поновлення розгляду законопроєкту “Про медіа”.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час модернованого діалогу в форматі чатем-хаусу на тему «Регулювання медіа в Україні: діалог для пошуку спільної формули», повідомляє пресслужба МКІП.

“Законопроєкт “Про медіа” викликав чимало дискусій і фідбеку від професійної спільноти. Але обговорення і потрібні для того, щоб досягати компромісу. Ми за конструктивне поновлення розгляду закону, бо пасивність у цьому питанні - умови для відсутності протидії пропаганді агресора”, - сказав Ткаченко.

Зокрема, під час заходу обговорили: призначення членів Нацради з питань телебачення і радіомовлення за квотами Верховної Ради і Президента та забезпечення її фінансової автономії; відповідальність медіа та санкції, які можуть бути накладені за порушення відповідного законодавства; основні принципи регулювання онлайн-медіа та реєстрацію медіа, а також сферу поширення регулювання.

Читайте також: Законопроєкт про медіа стосується захисту журналістів та інформбезпеки - Ткаченко

Діалог організували Аспен Інститут Київ спільно з Проєктом «Європейський Союз та Рада Європи працюють разом для підтримки свободи медіа в Україні». Участь у заході взяли представники медіа спільноти, органів державної влади, громадянського суспільства та індустрії.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року в парламенті зареєстрували доопрацьований законопроєкт про медіа. Однак через хвилю критики та відсутність цілковитої підтримки його не вносили до сесійної зали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-