Довибори в Раду: Маруся Звіробій знімає свою кандидатуру

Довибори в Раду: Маруся Звіробій знімає свою кандидатуру

Укрінформ
Кандидатка від партії «Європейська солідарність» Маруся Звіробій (справжнє ім’я – Олена Біленька) знімає свою кандидатуру на довиборах у Верховну Раду на користь кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба "Європейської солідарності".

"Кандидатка від партії «Європейська солідарність» у 87-му окрузі на Прикарпатті Маруся Звіробій-Біленька знімає свою кандидатуру на користь кандидата від ВО «Свобода» Руслана Кошулинського", - йдеться у повідомленні.

За словами Звіробій, таке рішення вона прийняла заради об'єднання патріотичних сил, оскільки на 87 окрузі балотуються, крім неї і Кошулинського, представник від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко та від "Слуги народу" Василь Вірастюк.

«Розуміючи, що своїм взаємопоборюванням ми з Кошулинський можемо відкрити дорогу представникам олігархів до Верховної Ради, я прийняла рішення підтримати представника патріотичних сил Руслана Кошулинського і нагадати всім представникам політичних сил, що Україна понад все – це інструкція до виконання, а не просто гасло», – заявила Звіробій.

Читайте також: ЦВК завершила реєстрацію на довибори в Раду, загалом - 34 кандидати

Вона зазначила, що «Європейська солідарність» провела відповідні перемовини зі «Свободою», і політичні сили дійшли порозуміння, що заради України має початися процес об’єднання , «зважаючи на серйозні виклики, перед якими опинилася країна».

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня «Європейська солідарність» офіційно висунула волонтерку та військову Марусю Звіробій кандидаткою в народні депутати.

Маруся Звіробій (справжнє ім’я – Олена Біленька) стала широковідома в жовтні 2019 року. Вона разом з народною депутаткою від «Європейської солідарності» Софією Фединою оприлюднила відео у відповідь на розмову президента Володимира Зеленського з добровольцями у селищі Золоте Луганської області 26 жовтня 2019 року.

1 листопада 2019 року Генпрокуратура порушила кримінальне провадження за фактом висловлювання Софії Федини і Марусі Звіробій, які, зокрема, сказали про поїздку Президента на Донбас, що там «може зірватися граната, а ще там обстріли бувають».

Дії Федини та Звіробій кваліфікували як погрозу вбивством щодо Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-