Разумков - про «Харківські угоди»: Депутати не несуть відповідальності за голосування

Разумков - про «Харківські угоди»: Депутати не несуть відповідальності за голосування

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков наголошує, що депутати відповідно до Конституції не несуть відповідальності за голосування у парламенті.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на запитання стосовно рішення Ради нацбезпеки та оборони (РНБО) провести розслідування щодо голосування за «Харківські угоди» у 2010 році.

«Я добре пам'ятаю Конституцію, статтю 80, яка говорить, що народні депутати не несуть відповідальності за голосування у Верховній Раді. Тому я не впевнений, що можна реалізувати в повному обсязі ту ідею, яка озвучена», - зауважив керівник парламенту.

Разумков був відсутній на засіданні РНБО, де було вирішено перевірити депутатів, які голосували за Харківські угоди, через відрядження.

"Я був у відрядженні. Спочатку був лист щодо засідання РНБО на п'ятницю. На підставі цього було сформовано і мій робочий графік, і відрядження до Хмельницької області було закладено на четвер, але у середу ситуація змінилася, і засідання перенесли на четвер", - зауважив керівник парламенту.

Читайте також: Причетні до прийняття Харківських угод відповідатимуть незалежно від прізвищ - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня Рада національної безпеки й оборони доручила Службі безпеки вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за Харківські угоди та у разі підтвердження ознак державної зради порушити проти них кримінальні справи за ст. 111 ККУ.

12 березня СБУ розпочала досудове розслідування щодо обставин підписання та ратифікації Верховною Радою 2010 року угоди про перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-