Дубінського виключили із партії «Слуга народу»

Дубінського виключили із партії «Слуга народу»

Укрінформ
Народного депутата Олександра Дубінського виключили із політичної партії «Слуга Народу» за порушення статуту та непокору керівним органам партії.

Про це йдеться у розпорядженні голови партії Олександра Корнієнка, повідомляє пресслужба політсили.

"Народного депутата Олександра Дубінського виключено із членів політичної партії «Слуга Народу» за порушення статуту та непокору керівним органам партії", - йдеться у повідомленні.

Як пояснюється в документі, 13 березня розпорядженням голови партії на 14 березня були скликані збори (конференція) Київської обласної організації «Слуги Народу» для вирішення питань щодо переобрання керівних органів цієї організації. На цих зборах новим керівником Київської обласної організації партії «Слуга Народу» обрали народного депутата Андрія Мотовиловця.

Читайте також: У «Слузі народу» знайшли заміну Дубінському у київському обласному осередку

Водночас 14 березня Дубінський опублікував відеозвернення, з якого стало відомо, що за ініціативою народного депутата цього ж дня був проведений якийсь захід, де було ухвалено рішення про переобрання голови та обрання членів ролітичної ради Київської обласної організації партії.

"Проте розгляд питання щодо обрання голови структурного утворення партії «Слуга Народу» неможливий без попереднього затвердження головою партії та погодження головами Політради та Національної ради громад – відповідно до пунктів 9.1.6. та 12.24. Статуту. Такими своїми діями Олександр Дубінський грубо порушив вимоги Статуту. Окрім цього, дії Дубінського щодо проведення конференції із грубим порушенням вимог Статуту дискредитують партію «Слуга Народу», що є неприпустимим з огляду на положення пункту 4.16.3. Статуту", - зауважують у пресслужбі.

Зазначається, що документ доводить до відома Дубінського, що він може оскаржити зазначене рішення на наступному з’їзді партії.

Як повідомлялося, на 11-у з’їзді партії «Слуга Народу» 13 березня був затверджений новий Статут партії, а також створені нові керівні органи – Політична Рада і Національна рада громад.

Напередодні члени Київської обласної організації «Слуги Народу» на позачерговій конференції обрали головою народного депутата Мотовиловця замість Дубінського.

1 лютого народного депутата Дубінського, який потрапив під санкції США, вирішили виключити із фракції «Слуга народу». Сам Дубінський закликав колег, які його підтримали, залишатися у фракції.

Читайте також: Головою політради партії «Слуга народу» обрали Арахамію – Кравчук

Дубінський є також заступником голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики.

11 січня Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США ввів додаткові санкції проти семи фізичних осіб і чотирьох організацій, які є частиною «російської мережі зарубіжного впливу», пов'язаної з народним депутатом Андрієм Деркачем.

Санкції введені проти колишніх українських чиновників Костянтина Кулика, Олександра Оніщенка, Андрія Теліженка, а також чинного народного депутата Дубінського, який оприлюднив так звані "плівки Деркача".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-