Зеленський: В Україні проведуть аудит приватизації стратегічних підприємств та надр

Зеленський: В Україні проведуть аудит приватизації стратегічних підприємств та надр

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський заявив, що буде проведений аудит законності передачі у приватну власність стратегічних підприємств та надр.

Про це він заявив у відеозверненні, оприлюдненому на його сторінці у Фейсбуці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Справедливу і законну реакцію з боку України мають отримати й ті, хто вважає, що не у держави, а у приватних руках може опинитися контрольний пакет акцій над стратегічними оборонними підприємствами України, зокрема «Мотор Січ», а також можуть привласнюватися землі та надра, які належать народу України”, - заявив Президент.

Читайте також: «Мотор Січ» обов'язково повернуть державі – секретар РНБО

За його словами, відповіді на питання, як це сталося, мають знайти правоохоронні органи разом з Державною службою геології та надр.

“Громадяни мають знати, у який спосіб та на яких умовах низкою осіб в Україні були отримані ті чи інші ресурси. Тим, хто зробив це законно, боятися нічого. Та для того, щоб встановити це, буде проведено максимально детальний аудит, результати якого будуть представлені суспільству”, - підкреслив Президент.

Він додав, що ці відповіді мають бути конкретними, вичерпними та аргументованими як для громадян, так і для можливих судових справ.

Читайте також: Користування надрами: РНБО планує заслухати голову Держгеології

Як повідомлялося, раніше секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов проінформував, що на засіданні РНБО 11 березня було розглянуто питання щодо повернення підприємства «Мотор Січ» у власність державі. На наступному засіданні Радбезу планують заслухати комплексний звіт голови Державної служби геології та надр Романа Опімаха про ситуацію з користуванням надрами в Україні.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-