У МЗС розповіли про підготовку санкцій щодо білорусів

У МЗС розповіли про підготовку санкцій щодо білорусів

Ексклюзив
Укрінформ
Проєкт розпорядження уряду України щодо санкцій проти білоруських посадовців за фальсифікації під час виборів президента Білорусі у серпні 2020 року та застосування насильства проти мирних протестувальників проходить внутрішньодержавні процедури.

Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України, відповідаючи на інформаційний запит Укрінформу.

"Станом на сьогодні проєкт відповідного розпорядження КМУ щодо застосування санкцій до окремих фізичних осіб (білорусів - ред.), які перебувають у санкційному списку ЄС, проходить передбачені законодавством внутрішньодержавні процедури", - йдеться у документі.

Також зазначається, що після завершення відповідних внутрішньодержавних процедур пакет буде подано на розгляд Кабміну із подальшим його внесенням до РНБО та введенням в дію відповідним Указом Президента України.

Крім того, в МЗС повідомили, що види санкційних заходів з боку України, ЄС, США та Великої Британії є подібними та можуть передбачати, зокрема, тимчасові замороження банківських активів, заборону в’їзду й транзиту, а також обмеження на користування майном.

Читайте також: За санкції проти фізичних осіб РНБО візьметься на наступному засіданні - Данілов

Як повідомлялося, Європейський Союз вже запровадив три пакети санкцій проти громадян Білорусі та готує четвертий пакет. У список внесені 84 представники керівництва країни, в тому числі президент Олександр Лукашенко, і представники силових структур.

Читайте також: МЗС назвало нісенітницею заяву КДБ Білорусі про «зброю з України для терактів»

26 лютого 2021 року народний депутат Олексій Гончаренко опублікував інформацію, що Прем’єр-міністр Денис Шмигаль дав доручення Міністерству закордонних справ, Міністерству економіки та Держприкордонслужбі розглянути питання щодо введення санкцій проти білоруських чиновників та бізнесменів у зв'язку із ситуацією в Білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-