СБУ перевірить 236 депутатів на держзраду через голосування за «Харківські угоди»

СБУ перевірить 236 депутатів на держзраду через голосування за «Харківські угоди»

Укрінформ
Рада національної безпеки і оборони доручила Службі безпеки України вивчити обставини голосування народних депутатів шостого скликання за Харківські угоди та у разі підтвердження ознак державної зради - порушити проти них кримінальні справи за ст. 111 Кримінального кодексу України.

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов за підсумками засідання Радбезу, передає кореспондент Укрінформу.

Читайте також: Олексій Данілов, секретар Ради національної безпеки і оборони України

«У 2008 році РНБО було прийнято рішення, яке полягало в наступному: упродовж двох місяців Кабінет міністрів мав запропонувати законопроєкт, який би урегульовував питання виходу Чорноморського флоту Російської Федерації в 2017 році (із Криму - ред.). На превеликий жаль, цей законопроект не був з невідомих нам причин зроблений, і ми вважаємо, що це була перша цеглина, яка почала руйнувати всю систему нашої безпеки і привела до того, що у 2010 році з’явились так звані Харківські угоди, які у безпрецедентно короткий проміжок часу, через 4 дні після підписання їх у Харкові, були ратифіковані депутатами Верховної Ради. Є окреме доручення СБУ з’ясувати обставини, в який спосіб ці 236 депутатів голосували з цього питання, і якщо СБУ буде вважати за необхідне, вона має порушити справи по 111-й статті нашого Кримінального кодексу по держзраді до відповідних осіб», - заявив Данілов.

Він уточнив, що голосування відбувалось 27 квітня 2010 року, і пообіцяв надати перелік прізвищ народних депутатів.

Читайте також: ДБР оголосило Януковичу підозру у держзраді через «Харківські угоди»

«Тут дуже багато цікавих персонажів, які на сьогоднішній день продовжують знаходитись в українській політиці», - заявив секретар РНБО, додавши, що у списку є чинні депутати та олігархи.

Як повідомляв Укрінформ, 26 лютого у закритому режимі відбулося попереднє засідання Ради національної безпеки і оборони. Тоді розглянули ситуацію на окупованих територіях, питання подвійного громадянства та державної зради. Також РНБО ввела санкції проти 10 колишніх посадовців і військовослужбовців, які зрадили Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-