Центр протидії дезінформації буде на базі РНБО — Єрмак

Центр протидії дезінформації буде на базі РНБО — Єрмак

Укрінформ
Міжнародний центр протидії дезінформації має бути створений на базі Ради національної безпеки й оборони і запрацює вже найближчими днями.

Про це розповів керівник Офісу Президента Андрій Єрмак під час виступу на Всеукраїнському форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ніхто за останні роки не був об’єктом настільки масштабної дезінформації, яка відбувається зараз в Україні. Тому невипадково Президент Зеленський ще влітку минулого року виступив з ініціативою створення в Україні міжнародного центру протидії дезінформації. На виконання цієї вимоги і доручення Президента найближчим часом, у найближчі дні, я б сказав, розпочне свою роботу такий міжнародний центр, який буде створений на базі Ради національної безпеки й оборони", - зазначив Єрмак.

Читайте також: Інформвійна множить брехню і паніку з кожним лайком і репостом - Зеленський

Керівник ОП запевнив, що цей орган не буде політичним, а Президент здійснюватиме необхідний контроль за його діяльністю.

Читайте також: Ткаченко розповів про «м’яку силу», яка може розбити вал дезінформації з РФ

"Я впевнений, що вже наступного тижня такий центр розпочне свою роботу", - підкреслив він.

Водночас очільник Офісу глави держави додав, що вже є підтвердження і зацікавленість наших партнерів в участі в цьому центрі.

Читайте також: МКІП хоче створити в Україні онлайн-музей російської пропаганди

Як повідомлялося, в Україні з березня має розпочати працювати Центр протидії дезінформації. Планується, що Центр дасть змогу ефективно відпрацьовувати маніпуляції й фейки, які поширює країна-агресор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-