США і Британія мають долучитися до нормандського формату – Яценюк

США і Британія мають долучитися до нормандського формату – Яценюк

Укрінформ
США і Велика Британія мають долучитися до нормандського формату як підписанти Будапештського меморандуму.

Таке переконання висловив голова Київського безпекового форуму, прем’єр-міністр України у 2014-2016 роках Арсеній Яценюк під час презентації спільного звернення українських та американських діячів «12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною», повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу КБФ.

Яценюк підкреслив, що підписанти звертаються до США щодо необхідності більш активної участі в нормандському форматі. Він нагадав, що 2014-го існував Женевський формат, в якому США були присутні.

Голова КБФ також провів історичну паралель із висадкою союзних військ у Нормандії 1944 року. «Тоді розпочався шлях до визволення Європи. Сьогодні в новому нормандському форматі, де є Франція і Німеччина, має бути шлях до звільнення Європи від російської імперської агресії. І в цьому форматі, як і в далекому 1944 році, мають бути присутні Сполучені Штати Америки та Велика Британія як підписанти Будапештського меморандуму», - заявив політик.

Читайте також: «Норманді», на відміну від Мінського процесу, працює - Резніков

Він висловив переконання, що наші союзники «мають стати пліч-о-пліч з Україною для того, щоби повернути мир на територію України на українських умовах».

Як повідомлялося, звернення «12 пунктів стратегічного партнерства між Сполученими Штатами та Україною» ініційоване КБФ, заснованим Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну». Заяву підписали понад 70 українських і американських діячів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-