Тейлор: Не варто хвилюватися, що розмова Байдена з Зеленським досі не відбулася

Тейлор: Не варто хвилюватися, що розмова Байдена з Зеленським досі не відбулася

Укрінформ
Віцепрезидент Інституту миру США, посол США в Україні у 2006-09 та 2019 роках Вільям Тейлор заявив, що діалог Вашингтона з Києвом триває в рамках стійких, дружніх, партнерських стосунків між Україною та Америкою.

Як передає Укрінформ, про це він сказав під час Київського безпекового форуму, організованого Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну».

«Не варто хвилюватися через те, що розмова нового Президента США Джозефа Байдена з Президентом Володимиром Зеленським досі не відбулася», – заявив Тейлор.

У Вашингтоні обговорюється багато питань, які стосуються як справ усередині країни, так і за її межами, додав він.

«У президента Байдена на порядку денному дуже багато питань, які стосуються американської економіки, боротьби з пандемією ковіду і таке інше. Тобто він намагається зосередитися на всіх питаннях у своїй роботі», – пояснив дипломат.

Він наголосив, що, хоча Джозеф Байден ще й не дзвонив Зеленському, але вже зробив заяву щодо України.

«Держсекретар теж уже сказав усе, що можна, про Україну. Міністр оборони США також говорив телефоном з міністром оборони України. Йде звичайна процедура – все те, що відбувається в рамках стійких, дружніх, партнерських стосунках між країнами, і це не залежить від того, був чи не був телефонний дзвінок», – уточнив віцепрезидент Інституту миру США.

Читайте також: Штатам ніщо не заважає визнати Україну головним союзником поза НАТО – Тейлор

За його словами, відсутність телефонного дзвінка не впливає на стосунки: «Як уже сказала пані посол Маркарова, все відбувається в рамках тієї двосторонньої взаємодії, в якій ми працюємо».

«Ми просто намагатимемось працювати так, щоб продовжити величезну роботу, яку було розпочато на цьому ж високому рівні», – сказав дипломат.

Як повідомлялося, Київський безпековий форум – це міжнародний форум України з проблем війни і миру, української та глобальної безпеки, заснований фондом «Відкрий Україну» у 2007 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-