Західні фахівці підтверджують демократичність законопроєкту про медіа – Ткаченко

Західні фахівці підтверджують демократичність законопроєкту про медіа – Ткаченко

Укрінформ
Західні партнери підтверджують, що законопроєкт про медіа відповідає викликам сьогодення і є демократичним.

Про це сказав міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко під час виступу на Всеукраїнському форумі «Україна 30. Культура. Медіа. Туризм», повідомляє кореспондент Укрінформ.

«Закон про медіа покликаний в першу чергу задовольнити вимоги до нас Європейського Союзу стосовно адаптації аудіовізуального закону до відповідних документів ЄС. Ми пройшли багато кіл читання цього законопроєкту з фахівцями Ради Європи. Ми знаємо, що він відповідає нашим зобов'язанням про асоціацію з ЄС, відповідає саме сфері аудіовізуальної продукції. Не суперечить, а навпаки відображає найкращі міжнародні практики. Західні наші партнери підтверджують, що законопроєкт є демократичним, відповідає викликам сьогодення та допомагатиме розвитку індустрії», - сказав Ткаченко.

Він зазначив, що Нацрада не є органом виконавчої влади, вона - конституційний орган. Нацрада не може нікого позбавити ліцензії або реєстрації без рішення суду. «Нацрада буде реагувати на порушення, а не переслідувати медіа... Обов'язкова реєстрація онлайн-медіа відсутня, залишається тільки добровільна. Не буде регулюватися діяльність ні соцмереж, ні блогерів», - сказав Ткаченко.

За його словами, єдиний параграф, в якому міститься чітка заборона, стосується держави-агресора. «Нацрада може регулювати сайти або повідомлення в інтернеті тільки у тому випадку, якщо мова йде про потурання російській агресії».

Читайте також: Потураєв розповів, над чим зараз працюють автори законопроєкту про медіа

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року в парламенті зареєстрували доопрацьований законопроєкт про медіа. Однак через хвилю критики та відсутність цілковитої підтримки його не вносили до сесійної зали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-