Потураєв розповів, над чим зараз працюють автори законопроєкту про медіа

Потураєв розповів, над чим зараз працюють автори законопроєкту про медіа

Укрінформ
Філософія законопроєкту “Про медіа”, який готується до винесення на голосування парламенту, залишається незмінною і передбачає ще міцніший захист українського медійного простору від експансії з боку Росії.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час дискусії в рамках Всеукраїнського форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм" сказав голова Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

“Філософія закону залишається незмінною, принципи, які в ньому закладені, залишаються незмінними. Мова йде про ще більш міцний захист українського медійного простору від експансії з боку Росії. Якщо ми кажемо про ці деталі, то йдеться виключно про Росію. І це вплив не лише інформаційний, це вплив також і культурний, бо маємо розуміти: те, що використовує Росія, це не лише новини про “розіп’ятого хлопчика”, це також ті наративи, які йдуть через серіали, художні фільми”, - зазначив Потураєв, відповідаючи на запитання міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, чи з’являться нові новели в законопроєкті “Про медіа”.

Голова комітету ВР розповів, що автори наразі працюють у законопроєкті над вирівнюванням у правах українських кіно- та серіальних сервісів із західними. “Взагалі закон про те, щоб вирівняти в правах, але також і в обов’язках всі медіа, які працюють в Україні — як українські, так і закордонні, як онлайн, так і так звані лінійні традиційні медіа. Закон про рівноправ’я, закон про рівні права, про рівні свободи, але і про рівну відповідальність всіх медійників перед народом України і Українською державою”, - зауважив Потураєв.

Читайте також: Центр протидії дезінформації презентують наприкінці березня – Ткаченко

Депутат поінформував, що законопроєкт “нікуди не подівся”, зараз його автори доопрацьовують окремі його положення. “Ми хочемо, щоб це був справді дієвий механізм, аби потім не з’ясувалося, що для того, щоб він працював так, як ми планували й хотіли з самого початку, треба вносити ще якісь поправки. Поправок уникнути неможливо, бо кожен закон не є догмою на десятиріччя, кожен закон потребує потім приведення у відповідність до життя, швидкоплинного і швидкозмінного. Але я думаю, ми вже в найближчий час будемо готові до того, щоб його виносити на розгляд Верховної Ради”, - підкреслив Потураєв.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2020 року в парламенті зареєстрували доопрацьований законопроєкт про медіа. Однак через хвилю критики та відсутність цілковитої підтримки його не вносили до сесійної зали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-