Зеленський: Якщо «нормандську зустріч» весь час відкладатимуть, зустрінусь з кожним лідером окремо

Зеленський: Якщо «нормандську зустріч» весь час відкладатимуть, зустрінусь з кожним лідером окремо

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що має намір зустрітися окремо з кожним з учасників "нормандської четвірки", якщо "нормандська зустріч" лідерів України, Німеччини, Франції і Росії буде постійно відтерміновуватися.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це глава держави заявив в інтерв'ю п'яти телеканалам в рамках всеукраїнського форуму "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм".

"У будь-якому випадку готується нормандська зустріч. Вона повинна бути. Я від себе скажу, і я сказав це нашим західним партнерам - не буде зустрічі в нормандському форматі, я знайду формат, коли зустрінуся з кожним з лідерів нормандської четвірки. Якщо, як кажуть, "гора не идет к Магомету", нічого страшного, я зустрінусь з кожним окремо. Тобто відтерміновувати постійно вирішення цього важливого питання не вийде", - сказав Зеленський.

Читайте також: Радники лідерів країн «нормандської четвірки» комунікують майже щодня – Кулеба

Як повідомлялося, 9 грудня 2019 року у Парижі відбувся саміт лідерів країн нормандського формату: України, Франції, Німеччини та Росії.

Читайте також: «Мінськ» має виконуватися всіма сторонами за чітким графіком, очікуємо його затвердження – Зеленський

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що чергова зустріч лідерів країн нормандського формату потрібна, щоб затвердити детальний план виконання Мінських угод.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-