У США закликають Зеленського продовжувати боротьбу з корупцією

У США закликають Зеленського продовжувати боротьбу з корупцією

Укрінформ
Президент Зеленський мусить рішуче продовжувати боротьбу з корупцією в Україні, аби втілити свої передвиборчі обіцянки.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила співголова Українського кокусу у Конгресі США Марсі Каптур під час онлайн обговорення, організованого Атлантичною радою.

“Адміністрація Зеленського мусить продовжувати дуже важливі антикорупційні реформи, аби виконати обіцянки, дані президентом українському народу. Ми ж у США мусимо підтримувати теплі, але суворі відносини з українською владою, аби показати, що підтримуємо її у боротьбі із розбещеними олігархами й урядом Росії, який продовжує тиснути на Україну”, - сказала Каптур.

Вона наголосила на важливості активізації взаємних візитів, зокрема у контексті розвитку парламентаризму. “Нам також слід й надалі підвищувати рівень професіоналізму Верховної ради, створивши парламентську довідкову службу, аби члени парламенту могли якнайліпше служити своїм виборцям та ухвалювати повністю поінформовані рішення”, - зазначила конгресвумен.

На переконання Каптур, США також мають очолить “дипломатичні зусилля із повернення Донбасу та Криму Україні”. “Нам слід співпрацювати із французькими та німецькими союзниками й ніхто не може дозволити собі далі чекати на узбіччі”, - підсумувала вона.

Читайте також: Санкції Держдепу проти Коломойського мають доволі обмежений характер – експерт

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 березня заявив, що успішна судова реформа в Україні є каталізатором європейської та євроатлантичної інтеграції. Він висловив переконання, що найкращі у світі антикорупційні органи втрачають сенс, якщо корупціонери уникатимуть справедливого покарання в судах. І найкращі умови для залучення інвестицій не працюватимуть, якщо інвестор не зможе захистити свої інвестиції в українському суді. Крім цього, він наголосив, що забезпечення права громадян на чесний та незалежний суд - це базовий принцип. будь-якої демократичної держави.

18 лютого Президенту Володимиру Зеленському представили Стратегію розвитку органів правосуддя та конституційного судочинства на 2021-2023 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-