Санкції Держдепу проти Коломойського мають доволі обмежений характер – експерт

Санкції Держдепу проти Коломойського мають доволі обмежений характер – експерт

Укрінформ
Сьогоднішні санкції Державного департаменту США, що запроваджуються проти бізнесмена Ігоря Коломойського та членів його родини, стосуються лише заборони на в'їзд до США і мають досить обмежений характер.

Про це в коментарі Укрінформу сказав директор програми «Право» Українського інституту майбутнього Олександр Чебаненко.

«Санкції США, про які було оголошено сьогодні, що накладаються Держдепом на пана Коломойського та членів його сім'ї, як сказано, «через причетність до значної корупції», мають досить обмежений характер. Як сказано в офіційному повідомленні, «цей крок робить неприйнятним в’їзд до США Ігоря Коломойського та кожного з цих його найближчих родичів». Тобто, їм заборонений в'їзд до США», - сказав Чебаненко.

Експерт пояснив, що «це не економічні санкції, які обмежують активи чи бізнес. Тому поки що суттєвих змін у роботі від співвласників його бізнесу не вимагається».

Однак, на думку Чебаненка, ці санкції можна розцінити як негативний сигнал для української влади.

«Інша справа, це можна розцінити як негативний сигнал на майбутнє, в першу чергу, для української влади, щодо необхідності реагування на такого роду обвинувачення та проводити власне розслідування. Але це вже, як то кажуть, інша історія», - підсумував експерт.

Читайте також: Коломойському не вдалося стягнути з України $6 мільярдів через Стокгольмський арбітраж

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2021 року Сполучені Штати Америки внесли до санкційного списку олігарха і колишнього українського чиновника Ігоря Коломойського через причетність до значної корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-