США запровадили санкції проти Коломойського

США запровадили санкції проти Коломойського

Оновлено
Укрінформ
Сполучені Штати Америки внесли до санкційного списку олігарха і колишнього українського державного чиновника Ігоря Коломойського через причетність до значної корупції.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у заяві державного секретаря США Ентоні Блінкена, поширеній посольством США в Україні.

«Сьогодні я оголошую про внесення до санкційного списку олігарха і колишнього державного чиновника України Ігоря Коломойського через його причетність до значної корупції. Перебуваючи на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації України з 2014 по 2015 рік, Коломойський брав участь у корупційних діяннях, що підривали верховенство права і довіру української громадськості до демократичних інститутів і процесів урядування, включаючи використання свого політичного впливу та офіційної влади для особистої вигоди», - заявив Блінкен.

За словами держсекретаря США, хоча нинішнє визначення базується на діях у час його перебування на посаді, є занепокоєння поточними безупинними спробами Коломойського підірвати демократичні процеси й інституції в Україні, що становить серйозну загрозу для її майбутнього.

Читайте також: Коломойський і Боголюбов подають інвестиційний позов проти США - ЗМІ

Блінкен поінформував, що дане рішення ухвалене відповідно до розділу 7031(c) Закону про фінансування Державного департаменту, іноземних операцій та дотичних програм 2020 року.

«Окрім самого Ігоря Коломойського, я оголошую про внесення до санкційного списку таких членів найближчої родини Ігоря Коломойського: його дружини Ірини Коломойської, його дочки Анжеліки Коломойської та його сина Ізраїля Цві Коломойського. Цей крок робить Ігоря Коломойського та кожного з цих його найближчих родичів неприйнятними для в'їзду до США», - повідомив Блінкен.

Він зазначив, що це рішення підтверджує прагнення США підтримувати реформи політичного, економічного та судового секторів, які є ключовими для євроатлантичного шляху України.

Читайте також: Коломойському не вдалося стягнути з України $6 мільярдів через Стокгольмський арбітраж

«США продовжують підтримувати всіх українців, чия робота рухає реформи вперед. Державний департамент і надалі використовуватиме подібні повноваження й інструменти, щоб сприяти відповідальності корумпованих суб'єктів у цьому регіоні та в усьому світі», - запевнив держсекретар США.

Як раніше повідомляло агентство, у грудні 2020 року американські прокурори звинуватили українського олігарха Ігоря Коломойського та бізнесмена Геннадія Боголюбова у використанні незаконно привласнених коштів для придбання нерухомості в Огайо, після попередніх подібних заяв США щодо майна в Кентуккі та Техасі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-