Україна веде системну роботу з країнами НАТО щодо отримання ПДЧ

Україна веде системну роботу з країнами НАТО щодо отримання ПДЧ

Укрінформ
Україна на всіх рівнях, включно з президентським, веде системну роботу зі столицями країн НАТО щодо підтримки надання нашій країні Плану дій щодо членства в Альянсі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі програми «Право на владу».

Вона поінформувала, що дуже детально обговорювала з Президентом елементи та етапи, які потребують внутрішніх перетворень, і яка робота має відбуватися в столицях країн-членів, щоб вони підтримали надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

«Ми розуміємо, що є лист 14 міністрів закордонних справ, які закликають дати ясність у питанні членства України та Грузії в НАТО. Ми так само знаємо, що є столиці, які недружньо налаштовані... З усіма цими столицями ми працюємо на різних рівнях – на моєму рівні, на рівні міністрів, на рівні Президента. Найближчим часом – до кінця квітня – планується дві найважливіші зустрічі Президента з лідерами. Також наприкінці березня буде візит уряду в Німеччину, і ці питання на порядку денному будь-яких міжнародних контактів», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Україна готова до отримання ПДЧ в НАТО - Стефанішина

Вона запевнила, що робота зі столицями країн-членів НАТО щодо підтримки надання Україні ПДЧ ведеться системно на рівні «кожного дипломата, кожного посла, кожного міністра, який їде у відрядження або комунікує з міжнародними партнерами».

«Ми використовуємо всі можливості для комунікації з американською стороною, з новою адміністрацією, були відповідні розмови, але так само ми концентруємося і на внутрішніх реформах (для отримання ПДЧ. – ред.)», - зазначила віцепрем'єрка.

Читайте також: Україна прагнула отримати ПДЧ в НАТО разом з Грузією. А що зараз?

Як повідомляв Укрінформ, 6 лютого у Брюсселі під час пресконференції за підсумками переговорів із Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що союзники по Альянсу визнають Україну як потенційного кандидата на вступ до НАТО і надають їй практичну допомогу у здійсненні реформ для наближення до стандартів, досягнення яких є передумовою для набуття членства в організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-