Штати зберігатимуть потужну підтримку України на тлі агресії РФ - сенатор Кардін

Штати зберігатимуть потужну підтримку України на тлі агресії РФ - сенатор Кардін

Укрінформ
Обидві партії в Конгресі США нинішнього складу зберігатимуть свою потужну підтримку України на тлі російської агресії, а також наміри посилювати тиск на Кремль через його спроби підірвати стабільність у світі.

Про це заявив у четвер під час онлайн-конференції XII Діалог з питань безпеки впливовий сенатор США Бен Кардін, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я думаю, великих змін не відбудеться взагалі в політиці, що стосується відносин між США й Україною, оскільки тут у поглядах демократів і республіканців немає відмінностей», - підкреслив законодавець.

Крім того, в Комітеті Сенату США з питань міжнародних відносин, де Кардін займає другу позицію за рангом серед демократів, за його словами, «значних змін (щодо ставлення до України – ред.) також не передбачається». Він зауважив, що фокус уваги на Україні зберігатиметься й надалі, і це добре.

Читайте також: До Сенату США внесли законопроєкт, що передбачає нові санкції проти Росії

Кардін також підкреслив, що в Гельсінській Комісії Конгресу США, де він також відіграє провідну роль, так само «немає сумнівів щодо важливості зберігати помітну присутність» у питаннях відносин з Україною.

«Хочу повторити, в Конгресі існує двопартійна підтримка щодо допомоги нашим друзям в Україні у їхніх зусиллях покласти край агресії Росії», - зауважив член Сенату США.

Читайте також: Штатам ніщо не заважає визнати Україну головним союзником поза НАТО – Тейлор

Водночас Кардін наголосив, що США не дозволять Росії перекроювати кордони шляхом застосування сили. За його словами, позиція і нової адміністрації США, і Конгресу полягає в тому, що претензії Росії щодо України ніколи не будуть прийняті, й Кремль повинен понести покарання за свої дії. Це досягатиметься дипломатичним шляхом, економічною й політичною ізоляцією, а також іншими інструментами, у тому числі фінансовими.

«Конгрес прийняв дуже чіткі санкції проти Росії, і ми домагатимемося, щоби ці санкції були залучені», - наголосив американський сенатор.

Читайте також: Байден продовжив санкції проти Росії, пов’язані з Україною

Як повідомляв Укрінформ, представники Республіканської та Демократичної партій у Конгресі США послідовно виступають на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі агресії РФ. Крім того, американські законодавці підтримують запровадження в Україні реформ з метою наближення до стандартів західних демократій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-