Україна прагне повніше долучитися до внутрішнього ринку ЄС – Зеленський

Україна прагне повніше долучитися до внутрішнього ринку ЄС – Зеленський

Укрінформ
Україна залишається відданою ефективній імплементації Угоди про асоціацію з ЄС, та прагне повніше долучитися до внутрішнього ринку Європейського Союзу.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час спільної з Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем зустрічі із ЗМІ у Києві.

Глава держави поінформував, що обговорив президентом Євроради надзвичайно інтенсивний і насичений порядок денний відносин України та Європейського Союзу.

"Україна залишається цілковито відданою ефективній імплементації Угоди про асоціацію, але також прагне використовувати її гнучкість для того, щоб повніше долучитися до внутрішнього ринку Європейського Союзу", - сказав Зеленський.

Він повідомив, що під час сьогоднішньої зустрічі сторони звірили годинники щодо прогресу у реалізації домовленостей, досягнутих під час минулорічного саміту Україна-ЄС.

Читайте також: Зеленський вважає, що Nord Stream 2 загрожує енергетичній безпеці Європи

"Серед них - перегляд Угоди про асоціацію, інтеграція до спільного ринку ЄС, Угода про спільний авіаційний простір, макрофінансова допомога, рух до такого важливого промислового безвізу. Впевнений, що завдяки нашому регулярному діалогу з керівництвом інституцій ЄС і плідній роботі наших експертів, попри всі наявні виклики, ми зможемо реалізувати заплановане вже до цьогорічного 23-го саміту, який відбудеться у Києві", - зазначив Президент України.

Насамкінець він подякував Мішелю за відверту та дуже плідну і теплу розмову.

"Для мене надзвичайно важливо, що ми з паном Президентом маємо спільне бачення подальших завдань та пріоритетів на шляху інтеграції України до Європейського Союзу. Це добра основа для подальшої роботи та, впевнений, до дуже хороших результатів", - резюмував Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль 17 лютого заявив, що Україна сподівається цього року підписати з Європейським Союзом угоду щодо "промислового безвізу", який надасть широкі можливості для малого та середнього бізнесу.

Читайте також: Зеленський: Я не вірю у business as usual між ЄС і Росією без вирішення ситуації в Україні

Наприкінці жовтня минулого року розпочала роботу попередня оціночна місія ЄС стосовно готовності інфраструктури якості України до укладення угоди про оцінку відповідності та прийнятність промислових товарів (Угода АСАА, «промисловий безвіз»).

Угода про асоціацію України та ЄС передбачає перспективу укладення угоди щодо «промислового безвізу». Раніше в уряді заявляли, що потенційно ACAA може охопити до п’ятої частини українського експорту до ЄС, передусім продукцію машинобудування, полегшивши торгівлю і підняти імідж української продукції на глобальних ринках.

Україна та Європейський Союз мають провести промисловий діалог 16-17 березня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-