У ЄС наголошують на необхідності посилити співпрацю з Україною

У ЄС наголошують на необхідності посилити співпрацю з Україною

Укрінформ
Міністри закордонних справ ЄС, які зустрілися в понеділок у Брюсселі, погодилися із необхідністю зміцнити співробітництво з Україною, країнами Західних Балкан та іншими партнерами і сусідами.

Про це на пресконференції за підсумками засідання Ради міністрів ЄС із закордонних справ повідомив високий представник ЄС Жозеп Боррель, коментуючи віртуальну зустріч міністрів із новопризначеним державним секретарем США Ентоні Блінкеном (Antony John Blinken), повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша сьогоднішня дискусія із державним секретарем була дуже позитивною та сердечною. Ми визнали, що вважаємо одне одного найкращими партнерами. Маємо намір співпрацювати із США, зокрема, у вирішення конфліктів і напруги у нашому найближчому і більш широкому сусідстві. Ми маємо працювати разом щодо Ірану, що критично важливо. Також обговорили зміцнення нашого партнерства в Україні, з партнерами на Сході, з країнами Західних Балкан, Близького Сходу, Африки, Латинської Америки. Було спільне розуміння, що ми маємо працювати глобально», - зазначив високий представник ЄС.

Читайте також: Росія стала на курс конфронтації з ЄС –Боррель

Він також наголосив на тому, що частиною дискусії із США було обговорення питань безпеки й оборони.

«Ми обговорили, як більш сильна Європа разом із США може брати глобальну участь у забезпечення безпеки», - додав Боррель.

Як повідомлялося, Європейський Союз пов’язує із приходом нової адміністрації США можливість значного посилення трансатлантичних зв’язків, взаємного посилення та спільної участі у вирішенні глобальних викликів, що постають перед обома сторонами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-