Домовитися з Росією щодо Донбасу практично неможливо – Кравчук

Домовитися з Росією щодо Донбасу практично неможливо – Кравчук

Укрінформ
Просування у питанні врегулювання збройного конфлікту на Донбасі практично неможливе через позицію Росії, і ця ситуація навряд чи зміниться найближчим часом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив глава Української делегації у ТКГ Леонід Кравчук у виступі на всеукраїнському форумі «Україна 30. Платіжка».

«Ми можемо констатувати - домовитися з Російською Федерацією про врегулювання ситуації на Донбасі у тому статусі, в якому вони себе бачать і які завдання ставлять, практично неможливо. Тобто ми маємо дивитися правді у вічі. І не треба думати, що може щось змінитися ближчим часом», - сказав Кравчук.

Він зауважив, що на Донбасі відбувається загострення ситуації, і цього «не можна не бачити або не звертати на це уваги», а Росія «присвоїла собі звання посередника, каже, що вона не стороною конфлікту і загалом незрозуміла її роль у цьому питанні».

Голова делегації України в ТКГ також поінформував, що щойно брав участь в етері російського «Першого каналу» , під час якого ватажок так званої «ДНР» Денис Пушилін відверто заявив про намір поступово інтегрувати окуповані території в Росію.

«Офіційно на російському телеканалі у Москві ватажок заявив про реальні цілі. Хоча ми й так знали, але це вже офіційна заява. Таким чином ми збираємося у Тристоронній контактній групі і ставимо завдання, як трансформувати ці неконтрольовані регіони в Україну, як сформувати місцеве самоврядування, його особливості тощо, а там завдання зовсім інші», - констатував Кравчук.

Читайте також: На кожен постріл противника на Донбасі має бути відповідь - Кравчук

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в рамках Публічної дискусії «Мінські угоди: виконати не можна розірвати?» заявив, що РФ продовжує блокувати Мінські угоди щодо припинення війни на Донбасі, бо в них є своє бачення – в першу чергу політичні вимоги, а потім вже безпекові, що не влаштовує Україну. Разом з тим він підкреслив, що Україна постійно нагадує, що без безпекового врегулювання не може бути жодної мови про політичні питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-