Європарламент визнав децентралізацію однією з найуспішніших реформ в Україні

Європарламент визнав децентралізацію однією з найуспішніших реформ в Україні

Укрінформ
Європейський парламент більшістю голосів схвалив Доповідь щодо імплементації Україною Угоди про асоціацію з ЄС, у якій однією з найуспішніших реформ визнано децентралізацію.

Про це, як передає Укрінформ, повідомляє Урядовий портал.

Як зазначається, у документі йдеться про досягнутий прогрес у сфері реформ та у виконанні Угоди, а також надаються рекомендації щодо подальших напрямів співпраці.

«Європарламент вітає досягнення України у проведенні реформи децентралізації та розширенні можливостей місцевої влади, що є однією з найуспішніших реформ на сьогодні; визнає підтримку U-LEAD та формування більше 1000 територіальних громад; позитивно оцінює крокиЮ прийняті з метою децентралізації державної влади та бюджетів через затвердження нормативно-правових актів та їх практичного впровадження; закликає Європейську комісію уважно вивчити успішні практики реформи децентралізації в Україні та розглянути їх практичне впровадження в інших державах», – йдеться у доповіді.

Читайте також: Рада може розглянути зміни до Конституції щодо децентралізації навесні - депутат

Своєю чергою міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначив: «Підтримка та поглиблення співпраці з Європейським Союзом є пріоритетним завданням Мінрегіону. Вітаємо заклик Європарламенту до вивчення нашої реформи децентралізації та застосування її найуспішніших практик в інших державах. Мінрегіон сприятиме її популяризації та готовий надати консультативну підтримку щодо особливостей впровадження».

З повним текстом резолюції Європаламенту можна ознайомитися за посиланням.

Як повідомляв Укрінформ, Європейський парламент закликав Україну завершити реформу нового ринку електроенергії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-