Мендель – про інтерв'ю Axios: Заголовки з прізвищем «Зеленський» з’явилися у ЗМІ всього світу

Мендель – про інтерв'ю Axios: Заголовки з прізвищем «Зеленський» з’явилися у ЗМІ всього світу

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський в інтерв'ю американському телеканалу НВО дав потужні меседжі щодо ролі України у світовому порядку денному.

Як передає Укрінформ, про це прессекретар глави держави Юлія Мендель написала у Фейсбуці.

«Відверте інтерв’ю Володимира Зеленського для програми Axios на HBO викликало велику увагу в США, а також у медіа з різних куточків світу. Одних цікавило, чому український Президент «трохи злий» на Трампа, інших – його очікування щодо Байдена, але заголовки з прізвищем Zelenskyy з’явилися і в американських, і в європейських, і в близькосхідних ЗМІ. І це добре для України, адже ті потужні меседжі, які озвучив Президент у цьому інтерв’ю, будуть почуті в багатьох куточках нашої планети», - написала вона.

Читайте також: Зеленський вважає, що ніхто не мав права публікувати його розмову з Трампом

Мендель додала, що меседжі стосувались того, що Україна має стати повноправним членом НАТО для посилення безпекової ситуації в Європі, що президент РФ Путін «нічого не робить, щоб зупинити війну на Донбасі, але його можна змусити до закінчення війни спільними зусиллями».

Крім того, Мендель серед меседжів Президента відзначила також прагнення України долучити до мирного переговорного процесу такого вагомого гравця, як США. Також Президент сказав, що Крим – це Україна, і він, на відміну від свого попередника, боротиметься за повернення півострова.

«Володимир Зеленський фактично окреслив вектори, за якими хотів би рухатися у відносинах з Вашингтоном після приходу Президента Байдена в Білий дім. Це чудовий шанс для того, щоб стратегічне партнерство України та США стало ще глибшим і надійнішим, адже наші країни мають однакові інтереси», - написала вона.

Також прессекретар звернула увагу, що глава держави чітко вказав, що Україна хоче будувати ефективні, рівноправні та взаємовигідні стосунки із Заходом, зокрема зі США та Європейським Союзом.

«Водночас Володимир Зеленський акцентував увагу на тому, що ми зміцнюватимемо свою державу і сподіватимемося на свої сили, адже ситуація з Будапештським меморандумом та з вакцинацією показала, що без власних потужностей доводиться бути в ролі прохача», - написала вона.

Таким чином, зауважує Мендель, у цьому інтерв’ю Президент Зеленський дав меседж світу, що Україна має свою думку та свій голос і здатна відігравати більш вагому роль у світовому порядку денному, починаючи від питань майбутнього НАТО і закінчуючи міжнародною безпекою та протидією пандемії.

Читайте також: Втручання в американські вибори: Зеленський вважає, що в Україні мають відкрити справу

Як повідомлялося раніше, Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю у програмі Axios, що виходить на платформі американського телеканалу HBO.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-