Дубінського виключили з фракції «Слуга народу»

Дубінського виключили з фракції «Слуга народу»

Укрінформ
Народного депутата Олександра Дубінського, який потрапив під санкції США, вирішили виключили із фракції "Слуга народу".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це повідомив сам Дубінський за результатами засідання фракції.

"Насправді, мене цікавить те, що це не те, що голосування, а чистий фарс. І я сьогодні звертаюся і до шановних, і до нешановних колег, тому що є й шановні колеги, які не проголосували за цю маніпулятивну історію. І нам, зрозуміло, можуть пред'являти таємні результати таємного голосування виборців, говорити про те, що якась кількість членів фракції проголосували, не пред'являючи ні підписних листів, ні результатів цього голосування. Як ви розумієте, очевидно, що пройдені всі червоні лінії у фракції, ми побачили істинні обличчя політичних акторів і в Офісі Президента, і в українському парламенті і прекрасно розуміємо, що це - маніпулятивний результат, який був необхідний конкретним людям для отримання конкретних дивідендів саме політичних і для вирішення своїх власних проблем", - сказав Дубінський.

Він також додав, що "для мене це абсолютно очевидно, що після цих червоних ліній залишатися в цій фракції немає сенсу і не потрібно жодному депутату зі здоровим глуздом".

При цьому Дубінський закликав колег, які його підтримали, залишатися у фракції, тому що "нечистоплотне оточення Президента веде його і країну у прірву".

Депутат також зазначив, що продовжить працювати в Комітеті ВР з питань фінансів, податкової та митної політики.

Він також поінформував, що не має планів входити до складу іншої фракції чи депутатської групи. Водночас коментуючи запитання, чи планує він створювати свою депутатську групу, відповів, що скаже про це згодом.

Читайте також: Втручання в американські вибори: Зеленський вважає, що в Україні мають відкрити справу

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня Офіс контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США ввів додаткові санкції проти семи фізичних осіб і чотирьох організацій, які є частиною «російської мережі зарубіжного впливу», пов'язаної з Андрієм Деркачем.

Санкції США введені проти колишніх українських чиновників Костянтина Кулика, Олександра Оніщенка, Андрія Теліженка, а також чинного народного депутата Олександра Дубінського, який оприлюднив так звані плівки Деркача.

29 січня заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук повідомила журналістам, що серед народних депутатів від "Слуги народу" через мобільний додаток ще йде голосування з приводу рішення, яке фракція має вжити щодо свого колеги Олександра Дубінського.

Депутат зазначила, що члени фракції вибирають із трьох варіантів, яке рішення прийняти стосовно Дубінського: виключити з фракції, звільнити з посади заступника голови Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики або підтримати.

Сам Дубінський заявив, що не планує виходити з фракції "Слуга народу". Пізніше він оголосив, що проводить паралельний підрахунок голосів депутатів від "Слуги народу" за його виключення з фракції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-