Україна вітає санкції США проти російського трубоукладача, який будує Nord Stream 2

Україна вітає санкції США проти російського трубоукладача, який будує Nord Stream 2

Укрінформ
Україна вітає запровадження Сполученими Штатами Америки санкцій проти російського трубопровідного корабля "Фортуна" та його власника KVT-RUS, спрямованих на протидію "Північному потоку-2".

Як передає Укрінформ, про це повідомило у Твіттері Міністерство закордонних справ.

"Україна вітає новий крок США на протидію Північному потоку-2. Санкції проти KVT-RUS і судна Fortuna ще більше ускладнять його добудову. Ми і надалі тісно співпрацюватимемо з нашими стратегічними партнерами США задля захисту енергетичної незалежності України та Європи загалом", - зазначили у зовнішньпоолітичному відомстві.

Читайте також: У Берліні «із жалем» сприйняли нові санкції Штатів проти Nord Stream 2 - ЗМІ

Як повідомлялося, у грудні 2019 року Сполучені Штати Америки ухвалили законодавство, яке передбачає санкції для будь-якого судна, яке будує трубопровід «Північний потік-2». Завдяки американським санкціям його будівництво було призупинено. Втім, російська сторона за згоди німецької сторони поновила роботи власними силами, використовуючи трубопровідне судно "Фортуна". Газогін довжиною 1200 км і вартістю майже 9,5 млрд євро побудований на 94%. Сполучені Штати виступають проти проєкту, стверджуючи, що він зміцнить владу Кремля на європейському енергетичному ринку, водночас підриваючи безпеку та економіку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-