На Банковій запевняють, що не затягуватимуть з агреманом на посла США

На Банковій запевняють, що не затягуватимуть з агреманом на посла США

Укрінформ
Кандидатуру Кіта Дейтона на посаду посла Сполучених Штатів Америки наразі відкликано із американського Сенату.

Україна чекатиме на нове повідомлення щодо такої кандидатури й не затягуватиме з агреманом, заявив заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква в інтерв'ю ТСН.ua, повідомляє Укрінформ.

«На сьогодні кандидатура Кіта Дейтона відкликана з Сенату як кандидатура на затвердження послом США в Україні. Залишався останній етап голосування в Сенаті. Тобто, цієї кандидатури наразі немає. Новий склад Сенату, а ви знаєте, що він оновився після виборів, починає працювати 20 січня. Я б не хотів зараз спекулювати, чи це буде нова кандидатура, чи інша. Це абсолютно й повністю питання США», - розповів він.

Читайте також: В ОП назвали три пріоритети України у відносинах зі Штатами

Жовква пояснив, що якщо буде нова кандидатура на посаду посла, то вона має пройти певні етапи затвердження: слухання у відповідних комітетах у закордонних справах, голосування там, і вже потім винесення на голосування в Сенат.

«Ми знаємо, що Америка дотримується цих принципів, тож ці процедури будуть пройдені. Україна очікуватиме, коли про таку кандидатуру повідомлять нам. Ми не будемо затягувати з агреманом і будемо раді якомога швидше прийняти нового посла США в Україні», - запевнив заступник керівника ОП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-