Президент гарантував послам G7, що Ситник залишиться на посаді очільника НАБУ

Президент гарантував послам G7, що Ситник залишиться на посаді очільника НАБУ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запевнив, що визнання неконституційними окремих положень закону «Про Національне антикорупційне бюро України» наразі не створює жодних загроз для легітимності і незалежності НАБУ та його директора.

Про це він заявив під час відеозустрічі з послами країн G7 та Європейського Союзу за участю керівника Офісу Президента Андрія Єрмака та директора НАБУ Артема Ситника, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

«Рішення Конституційного Суду не скасовує факт утворення та функціонування НАБУ, не обмежує роботу детективів НАБУ та не ставить під сумнів статус НАБУ як правоохоронного органу. Ми гарантуємо, що після 16 грудня директор НАБУ залишатиметься на посаді», – заявив Президент.

У свою чергу Ситник зазначив, що повністю погоджується з позицією глави держави та ОП щодо відсутності чинників, які критично впливають на роботу органу.

За його словами, рішення КС нині не впливає на спроможність НАБУ виконувати обов’язки незалежно та ефективно.

Читайте також: Зеленський представив послам G7 кроки для виходу з конституційної кризи

Водночас в ОП проінформувала, що НАБУ спільно з владою опрацьовуватиме низку потенційних загроз, які можуть створити юридичні колізії через рішення КС у майбутньому.

Як відомо, у травні 51 депутат Верховної Ради на чолі з Олександром Дубінським ("Слуга народу") оскаржили у КС указ п'ятого Президента Петра Порошенка про призначення Ситника директором НАБУ.

28 серпня КС визнав неконституційним указ Президента про призначення Артема Ситника директором НАБУ. Згідно з рішенням КС, призначати та звільняти директора НАБУ повинен Кабінет Міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-