Культурній дипломатії необхідна підтримка українського бізнесу - Кулеба

Культурній дипломатії необхідна підтримка українського бізнесу - Кулеба

Укрінформ
Українські дипломати та вітчизняні бізнесмени, зацікавлені у виході на ринки певних країн, мають стати найкращими союзниками у просуванні України у світі методами культурної дипломатії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на відкритті Міжнародного онлайнфоруму культурної дипломатії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Безумовно, не буває дешевої зовнішньої політики і не буває дешевої культурної дипломатії. Щось ми будемо фінансувати з бюджету, і дуже хотілося б, щоб цей бюджет з року в рік зростав, а інституції, насамперед Український інститут, ефективно ним розпоряджалися і показували, що ми дійсно витрачаємо гроші з користю. Але також нам потрібно залучати бізнес, насамперед експортерів, українські компанії, як беруть участь у світовій торгівлі і зацікавлені в ринках конкретних країн, які мають рука в руку з нами просуватися на цих ринках і в цих країнах», - сказав Кулеба.

Він додав, що українські дипломати та вітчизняні бізнесмени є у цьому «найкращими союзниками», тому одним з пріоритетів має стати взаємодія з умовними благодійниками і розвиток форматів співробітництва з ними.

Читайте також: Кулеба: Виросло покоління артменеджерів, які готові займатися культурною дипломатією

Міжнародний форум культурної дипломатії організований Українським інститутом у співпраці з Міністерством закордонних справ України. У форумі беруть участь представники органів виконавчої влади, профільних комітетів Верховної Ради України, посольств, міжнародних організацій, культурних інституцій, освітніх установ та аналітичних центрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-