Разумков прокоментував справу

Разумков прокоментував справу "вагнерівців": Нехай розбирається слідство

Укрінформ
Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що суспільство обов'язково має дізнатися про результати розслідування у справі про ймовірний зрив спецоперації по затриманню найманців ПВК Вагнера.

Як передає Укрінформ, про це спікер заявив в інтерв'ю для програми"Бацман".

"Нехай розбирається слідство. Мені дуже хочеться знати, як і багатьом іншим, що там сталося. І я впевнений, що рано чи пізно ми про це дізнаємося. Я впевнений в цьому на 99%. Це питання досить резонансне", - сказав Разумков.

На уточнююче запитання, чи скоро стануть відомі результати розслідування, спікер відповів, що все залежатиме від того, "як будуть розвиватися події, але важливо, щоб і суспільство, і країна отримали відповідь на це питання".

Читайте також: Ар'єв про допит у справі «вагнерівців»: ДБР більше цікавить, звідки дані

"Якщо це неправда, то ці звинувачення повинні бути зняті зі спецслужб і в принципі з країни. А якщо був якийсь фактаж, то він має бути доведений до кінця, а винні мають понести відповідальність у повному обсязі. Ми чудово пам'ятаємо, що стояло за цим: це ж не просто люди, які були задіяні в цьому процесі, а виходячи з тієї інформації, яка є на сьогодні, ми чудово розуміємо, що на руках у цих людей, який обсяг крові - по лікті, може, навіть і більше" , - відзначив Голова ВР.

Як повідомлялося, 7 вересня на сайті електронних петицій ВР була зареєстрована петиція з вимогою створити Тимчасову слідчу комісію з розслідування можливої ​​державної зради в справі "вагнерівців". Станом на 13 вересня ця петиція зібрала необхідні 25 тисяч голосів.

16 вересня секретар Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко (фракція партії «Голос») зареєстрував у Раді проєкт постанови № 4105 про створення тимчасової слідчої комісії з розслідування справи «вагнерівців».

18 серпня журналіст Юрій Бутусов написав з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК "Вагнера" ​​нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Читайте також: Затримання "вагнерівців”: Гончаренко каже, що СБУ відкрила справу щодо розголошення даних

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції із затримання бойовиків ПВК "Вагнера", яка була зірвана через ймовірне просочення інформації після наради у глави держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

18 серпня Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони заявив, що російська сторона завчасно готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до затримання 33 "вагнерівців".

4 вересня віцепрем'єр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді у справі "вагнерівців" дасть змогу довести, що звинувачення на адресу вищих посадових осіб України у зриві спецоперації по затриманню бойовиків не знайшли свого підтвердження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-