Ар'єв про допит у справі «вагнерівців»: ДБР більше цікавить, звідки дані

Ар'єв про допит у справі «вагнерівців»: ДБР більше цікавить, звідки дані

Укрінформ
Народний депутат від фракції «Євросолідарність» Володимир Ар'єв після допиту в ДБР у справі щодо ймовірного зриву спецоперації із затримання найманців ПВК Вагнера повідомив, що слідчих більше цікавила інформація, звідки він отримав матеріали, ніж хто «злив» спецоперацію з Офісу Президента.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук Володимира Ар'єва.

«Провів три години на допиті в ДБР у справі «розголошення таємної інформації» по «вагнерівцям». Їх більше цікавить звідки я отримав матеріали, ніж хто злив спецоперацію з Офісу Президента. Логічно, бо якщо розслідувати неупереджено, ДБР вийде на хазяїна. Тому це розслідує саме ДБР», - написав політик.

Читайте також: Соколову і Бутусова викликали на допит до ДБР через справу “вагнерівців”

Як повідомлялося, наприкінці липня під Мінськом затримали більш ніж 30 бойовиків ПВК Вагнера. Україна скерувала Білорусі запит на екстрадицію «вагнерівців».

14 серпня Генпрокуратура РФ повідомила, що 32 із 33 затриманих у Мінську повернулися у Росію. Один залишився в Білорусі, оскільки має і російське, і білоруське громадянство.

18 серпня журналіст Юрій Бутусов написав, посилаючись на свої джерела в правоохоронних органах, що затримання в Білорусі найманців ПВК Вагнера нібито було спецоперацією українських спецслужб, яка провалилася через витік інформації з Офісу Президента.

Керівник ОП Андрій Єрмак заявив, що вважає інформацію про нібито підготовку українськими спецслужбами операції із затримання бойовиків ПВК Вагнера, яка була зірвана через ймовірний витік інформації після наради у глави держави, спланованою дезінформаційною кампанією.

18 серпня Кирило Буданов, керівник Головного управління розвідки Міноборони в коментарі Укрінформу повідомив, що російська сторона завчасно готувала фейкову версію про нібито причетність СБУ до затримання 33 «вагнерівців».

4 вересня в коментарі Укрінформу віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що створення Тимчасової слідчої комісії у Верховній Раді щодо справи «вагнерівців» дасть змогу довести, що звинувачення на адресу найвищих посадовців України у зриві спецоперації із затримання бойовиків не знайшли свого підтвердження.

Читайте також: ТСК щодо "вагнерівців": Рада обговорила петицію без ухвалення рішення

9 вересня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив в ефірі телеканалу «Україна 24», що Апарат Ради національної безпеки й оборони не має інформації або документів щодо проведення спецоперації із затримання найманців ПВК Вагнера.

Народний депутат від «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв 9 вересня повідомив у Фейсбуці, що Шевченківський суд зобов‘язав СБУ відкрити провадження за статтями 111 (державна зрада) та 114 (шпигунство) щодо голови Офісу Президента Андрія Єрмака. За словами Ар’єва, справа пов‘язана зі зливом інформації про спецоперацію щодо «вагнерівців».

Зі свого боку, Єрмак вважає піаром відкриття провадження СБУ щодо його ролі в історії із так званою спецоперацією з «вагнерівцями».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-