Депутат Юрченко заявляє, що кримінальна справа проти нього потрібна

Депутат Юрченко заявляє, що кримінальна справа проти нього потрібна "сміттєвій мафії"

Укрінформ
Народний депутат Олександр Юрченко стверджує, що не вчиняв жодного злочину, в яких його підозрюють і звинуватив працівників Національного антикорупційного бюро в численних порушеннях у ході слідства.

Як передає Укрінформ, про це Юрченко заявив у відеозверненні, яке оприлюднив у Фейсбуці.

"Шановні українці! У зв'язку з розповсюдженою проти мене неправдивою інформацією, я повідомляю: я не вчиняв жодного злочину, жодної неправомірної вигоди я не отримував, ні в кого нічого не вимагав та не спонукав нікого до надання мені грошових коштів. Вивчивши повідомлення про підозру та матеріали досудового розслідування, я стверджую, що не маю жодного відношення до інкримінованих мені злочинів", - сказав депутат.

За його словами, "це підтверджується багатогодинними обшуками, які проходили в усіх приміщеннях, які можна прив'язати як до мого приватного життя, так і до депутатської діяльності".

"Обшуки проходили з численною кількістю порушень, вони робилися працівниками НАБУ і під час них не було знайдено нічого, що можна було б використати у кримінальних справах. Натомість, ознаки злочину вбачаються безпосередньо в діях сами працівників НАБУ", - заявляє Юрченко.

Читайте також: Депутат Юрченко вийшов із СІЗО під три мільйони застави

Як вважає депутат, кримінальна справа проти нього, потрібна "сміттєвій мафії".

"Кому це потрібно? Сміттєва мафія та упаковщики, які отримують мільйони доларів від того, що в Україні не функціонує законодавча база, яка б регулювала поводження з відходами, декілька скликань не дають українському парламенту прийняти профільні закони. І ось сьогодні, коли ми з доопрацьованим законопроєктом вийшли на друге читання, сміттєва мафія почала робити все для того, щоб не допустити, щоб в Україні працювала та законодавча база, яка функціонує в усьому цивілізованому світі", - сказав Юрченко.

Депутат також запевнив, що не перешкоджатиме всебічному, прозорому та об'єктивному досудовому розслідуванню і доведе свою непричетність до інкримінованих правопорушень.

Як повідомляв Укрінформ, за народного депутата Олександра Юрченка 24 вересня внесли заставу у розмірі 3,1 млн грн, і він вийшов із СІЗО.

21 вересня ВАКС ухвалив узяти під варту народного депутата Юрченка у залі суду із можливістю внесення застави у розмірі понад 3,1 млн грн.

13 вересня народний депутат Гео Лерос поінформував у соцмережі, що кілька днів тому НАБУ затримало на хабарі помічника народного депутата Олександра Юрченка (фракція партії "Слуга народу"), який, за словами Лероса, "взяв перші 13 тисяч з 200 тисяч доларів, які передбачались народному депутату Юрченку за законопроєкт, пов’язаний із побутовими відходами".

15 вересня Вищий антикорупційний суд обрав помічнику депутата Юрченка Івану Фіщенку, якого НАБУ підозрює в хабарництві у змові з депутатом, запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави більше як 1 млн грн.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 17 вересня підписала повідомлення про підозру народному депутату Юрченку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-