Рада планує ухвалити заяву щодо подій у Білорусі

Рада планує ухвалити заяву щодо подій у Білорусі

Укрінформ
Верховна Рада планує 15 вересня ухвалити заяву щодо подій у Республіці Білорусь.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у порядку денному засідання.

Зокрема, другим питанням у вівторок планується включення до порядку денного та прийняття рішення щодо проєкту постанови № 3053а «Про Заяву Верховної Ради України щодо ситуації в Республіці Білорусь». У документі міститься оцінка поточної ситуації в республіці, засуджуються методи влади щодо її вирішення, висловлюється неприпустимість залучення сил РФ та Організації Договору про колективну безпеку для нормалізації ситуації, а також міститься заклик до врегулювання кризи в демократичний спосіб із залученням незалежних міжнародних посередників.

Розпочати ж засідання депутати мають із розгляду проєкту постанови №3050а-2 про включення до порядку денного сесії 84-ох питань.

У вівторок парламентарії планують розглянути чотири законопроєкти, ініційовані Президентом і визначені ним як невідкладні. Це, зокрема, проєкти законів №3553 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов'язку та ведення військового обліку», №3915 «Про внесення зміни до статті 183 Кримінального процесуального кодексу України щодо права слідчого судді, суду не визначати розмір застави у кримінальному провадженні», №3984 «Про внесення змін до Закону України "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" щодо допуску дізнавачів, слідчих та прокурорів до району здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях» і №3851 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо державної підтримки культури, туризму та креативних індустрій».

Читайте також: Держбюджет-2021 має пройти перше читання у Раді до 20 жовтня – депутат

У другому читанні ВР має розглянути законопроєкт №3608, яким пропонується внести зміни до Регламенту роботи ВР і, тим самим, переглянути графік проведення пленарних засідань. Цим документом передбачається проведення у вівторок, середу та четвер засідань із 10:00 до 15:00 (у п’ятницю з 10:00 до 16:00) із перервою з 12:00 до 12:30.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-