Зеленський сьогодні їде з офіційним візитом до Австрії

Зеленський сьогодні їде з офіційним візитом до Австрії

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський розпочинає у середу, 15 вересня, офіційний візит у Республіку Австрія.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Австрії, перший з часу корона-кризи закордонний візит глави Української держави завершиться у четвер, 16 вересня.

Візит відбувається на запрошення федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена. Він планувався ще у червні, однак через пандемію COVID-19 був перенесений.

Згідно з розповсюдженою австрійською стороною програмою, Александер Ван дер Беллен прийме Президента України з військовими почестями на Внутрішній площі палацового комплексу Гофбург у Відні об 11.00 (за місцевим часом) 15 вересня, після чого відбудеться розмова двох президентів віч-на-віч та переговори у присутності делегацій.

Читайте також: Зеленський в інтерв’ю Wiener Zeitung: Головним пріоритетом є повернення територій

На 12.30 у присутності президентів заплановане підписання меморандуму про взаєморозуміння у сфері підтримки дітей та сімей у Луганській області між австрійською неурядовою організацією "Global2000" та головою Луганської облдержадміністрації, а також угоди про співпрацю між урядом федеральної землі Нижня Австрія та Київською облдержадміністрацією.

Після цього запланований підхід президентів України та Австрії до преси.

О 14.30 В.Зеленський розпочне зустріч з федеральним канцлером Австрії Себастіаном Курцем, після якої також запланована пресконференція.

Читайте також: Зеленський обговорить з президентом Австрії ситуацію на Донбасі та в Криму

Після цього, о 16.00, відбудеться зустріч Глави української держави зі президентом Національної ради (нижня палата парламенту) Австрії Вольфгангом Соботкою.

На 17.00 запланована участь Президентів України та Австрії в австрійсько-українського економічному круглому столі в Палаті економіки Австрії (WKO).

Ввечері у вівторок, як свідчить надана австрійською стороною програма візиту, відбудеться спільний похід президентів до "хойрігер" (типовий австрійський питний заклад, де місцеві винороби продають упродовж сезону своє молоде вино).

У середу, 16 вересня, запланована участь Президента України та його дружини в церемонії презентації україномовного аудіогіда у Віденському музеї історії мистецтв.

Як повідомляв Укрінформ, у канцелярії президента Республіки Австрія перед візитом Президента України повідомили, що важливою темою обговорення глав держав стане пандемія COVID-19 та її негативні економічні наслідки, а також розвиток економічної співпраці між обома країнами. Також австрійська сторона планує обговорити продовження курсу реформ в Україні, спрямованих на зміцнення верховенства права та боротьбу з корупцією.

Читайте також: Зеленський затвердив Стратегію національної безпеки

Крім того, ситуація на Сході України та в Криму буде однією з головних тем зустрічі у вівторок у Відні федерального президента Австрії Александера Ван дер Беллена та Президента України Володимира Зеленського.

В анонсі візиту канцелярія президента Австрії заявила, що двосторонні відносини між обома країнами є "прекрасними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-