Оновлення Комісії з євроатлантичної інтеграції наблизить Україну до членства в НАТО - експерт

Оновлення Комісії з євроатлантичної інтеграції наблизить Україну до членства в НАТО - експерт

Укрінформ
Залучення до нового складу Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції представників різних державних відомств є важливим кроком у контексті заявленого курсу на членство в Альянсі.

Таку думку в коментарі Укрінформу висловив голова «Центру публічної дипломатії» Андрій Вітренко.

Він нагадав, що Президент Володимир Зеленський нещодавно затвердив новий склад Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції та призначив її головою віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольгу Стефанішину.

«Я вважаю це позитивним сигналом і важливим кроком в контексті заявленого курсу до членства в Альянсі. Наразі у складі комісії понад 40 посадовців із різних державних відомств. Безумовно, такий підхід дає можливість вийти за рамки тільки військової складової у діалозі з НАТО. Адже членство в Альянсі потребує ефективних реформ в усіх сферах, не лише військовій», - зазначив експерт.

У цьому контексті він зауважив, що Річна національна програма Україна-НАТО, яка є ефективним інструментом взаємодії з Альянсом, охоплює надзвичайно широке коло питань.

Читайте також: У відносинах України й Угорщини треба прибрати подразник - Кулеба

«В ній і про антикорупційну реформу, і дотримання прав людини, реформування кримінального правосуддя, судової, медичної та багатьох інших реформ. Тому залучення представників із різних відомств тільки прискорить нашу інтеграцію до євроатлантичних структур», - вважає Вітренко.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 1 вересня затвердив новий склад Комісії з питань координації євроатлантичної інтеграції України та призначив її головою віцепрем'єр-міністра Ольгу Стефанішину.

Крім неї, до складу комісії увійшли ще 40 посадовців на рівні заступників міністрів або голів відомств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-