Події в Білорусі: Безсмертний бачить загрозу континентальної війни

Події в Білорусі: Безсмертний бачить загрозу континентальної війни

Укрінформ
Дипломати України, Польщі і Литви мають взяти на себе функцію інформування урядів європейських країн про події у Білорусі для формування Європою політичної позиції щодо цього.

Таку думку висловив на брифінгу на тему: "Вибори в Білорусі: як вибороти право на чесні вибори?" експосол України в Білорусі Роман Безсмертний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Лише у п’ятницю буде зібрання міністрів закордонних справ країн ЄС. Це означає, що білорусам треба протриматися, а протриматися вони зможуть при допомозі. Перша допомога, яка їм потрібна, це інформаційна. Не буде нинішній посол Республіки Білорусь у європейській чи будь-якій країні розказувати правду. Цю функцію мають на себе взяти посли сусідніх держав України, Польщі і Литви і розповісти урядам усіх держав, що насправді відбувається у Білорусі", - сказав Безсмертний.

Читайте також: Протести у Білорусі: МВС визнало, що відкривали вогонь на ураження

На його думку, Міністерство закордонних справ має негайно дати директиви українським послам для проведення такої роботи за кордоном.

Безсмертний зауважив, що інформація, яка наразі виходить з Мінська від приватних осіб та журналістів, може стати гарним підгрунтям для формування Європою політичної позиції щодо подій у Білорусі.

"В результаті такої позиції ЄС можна зупинити наступну агресію Кремля, тому що ситуація підходить до того, що Кремль буде готовий анексувати Білорусь… Захід Росії в Білорусь – це початок континентальної війни, треба прокинутися врешті-решт і зрозуміти це… Бо пауза у цьому відношенні дасть можливість творити все, що завгодно насамперед Кремлю. І мова не тільки про національну незалежність білоруської держави, а безпеку на Євразійському континенті", - переконаний експосол.

Читайте також: МЗС семи країн засудили застосування сили в Білорусі

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн-членів ЄС у п’ятницю, 14 серпня, зберуться на позачергову зустріч щодо останніх подій у Білорусі.

9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори. За оголошеними ЦВК попередніми результатами, чинний президент Олександр Лукашенко набирає 80,23%, в опозиційного кандидата Світлани Тихановської - 9,90% голосів.

У ніч проти понеділка білоруські силовики затримали близько 3 тисяч людей під час акцій протесту незгодних з оприлюдненими владою результатами. У ніч проти вівторка акції у Мінську продовжилися, силовики знову жорстоко розігнали протестувальників.

Читайте також: Євросоюз скликає позачергову зустріч глав МЗС через Білорусь

Тим часом Світлана Тихановська була змушена залишити Білорусь, як повідомлялося, вона перебуває у Литві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-