У

У "Слузі народу" прокоментували можливість проведення позачергових Рад

Укрінформ
У фракції партії "Слуга народу" виключають проведення трьох позачергових сесій Верховної Ради.

Про це заявив голова фракції Давид Арахамія 21 липня під час звітної пресконференції «Перший рік монобільшості: підсумки», повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У нас конфлікт зараз почався з Разумковим (Голова ВР Дмитро Разумков - ред.) щодо цього питання: ми три (позачергових сесії - ред.) не хочемо, і це неможливо зібрати людей на невизначені дати. 24 серпня, на День Незалежності України, коли всі українці відпочивають, а депутати працюють, - це мені здається справедливим і можливим, це буде така сесія. Але чи буде між сьогодні (21 липня - ред.) і 24 серпня, то мені здається, що якщо не буде чогось дуже-дуже термінового, де ми не маємо права не прийти, то це неможливо, бо люди якось спланувати після турборежиму хоч якусь турбовідпустку, і ще потім вибори. Тому треба хоча би два тижні людям дати, щоби вони відпочили... Тому мені здається, що в нас не буде три, можливо, одне засідання може бути", - зазначив Арахамія.

Водночас на запитання, чи можуть бути розглянуті законопроєкт про медіа та "мовний" проєкт закону Максима Бужанського під час цих позачергових сесій, перший заступник голови фракції Олександр Корнієнко відповів: "Депутати формують порядок денний позачергових засідань. Якщо депутати зберуть 150 підписів під певний порядок денний, то Голова Верховної Ради буде визначатися. Я особисто ще не бачив порядок денний, де були б ці чи інші законопроєкти. Якщо буде певний порядок денний, я думаю, що я поставлю підпис під будь-яким порядком денним. Моя думка, що депутати нашої фракції мають право ставити цей закон на обговорення й голосування, саме тому на погоджувальній раді запропонував включити його до порядку денного".

Читайте також: Разумков відкрив позачергову Раду

Як повідомлялося, Разумков 20 липня заявив, що Рада на канікулах може ще кілька разів збиратися на позачергові сесії, оскільки залишилось чимало питань, які не були розглянуті, але потребують нагального вирішення.

У Верховній Раді на вівторок, 21 липня, запланована позачергова сесія, на розгляд якої внесено 20 питань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-