Україна не втручається у внутрішні справи Сербії - посольство

Україна не втручається у внутрішні справи Сербії - посольство

Заява
Укрінформ
Посольство України у Сербії наголосило, що Україна не втручається у внутрішні справи Сербії, та назвало неприйнятними спроби окремих сербських політиків втручатися у внутрішні справи України.

Відповідну заяву оприлюднено на сайті диппредставництва.

"Посольство України у Сербії ще раз офіційно заявляє, що Україна жодним чином не втручається у внутрішню політичну ситуацію в Республіці Сербія. Водночас, посольство вважає неприйнятними спроби втручатись у внутрішні справи України, зокрема вдаватися до негативних публічних оцінок свідомого європейського вибору, зробленого українським народом, з боку будь-яких іноземних посадових осіб – включно із мером Вождоваца", - заявили дипломати.

У цьому зв'язку вони згадали про те, що мер Вождоваца Александар Савіч, говорячи про нинішні протести у Сербії, у негативному контексті заявив про "український сценарій".

"Маємо честь нагадати Александару Ставічу, що те, що він зневажливо називає "українським сценарієм", було боротьбою українців за свої права проти корумпованого авторитарного уряду. Це європейський вибір більшості українців, за який заплачено дорогу ціну. Будь-які оцінки щодо цього вибору, позитивні чи негативні, мають давати виключно самі українці, а не іноземні політики", - йдеться у зверненні.

Читайте також: Лідери Косово та Сербії домовилися, про що говоритимуть у Брюсселі

У посольстві підкреслили, що здивовані чути критику на адресу європейського вибору України від посадовця політичної сили, яка веде Сербію до ЄС.

Як повідомлялося, раніше Посольство України в Сербії заперечувало інформацію про причетність України чи її громадян до протестів у Белграді після того, як деякі сербські ЗМІ написали про участь у протестах "найманців із України".

У Сербії антиурядові протести, які спочатку були спричинені планами президента щодо повторного запровадження жорсткого карантину, супроводжувалися сутичками з правоохорнцями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-