Обмеження на в’їзд до ЄС через COVID-19 не мають жодного стосунку до безвізу – Кулеба

Обмеження на в’їзд до ЄС через COVID-19 не мають жодного стосунку до безвізу – Кулеба

Укрінформ
Встановлені Європейським Союзом у зв’язку із пандемією COVID-19 обмеження на в’їзд не мають жодного стосунку до функціонування безвізового режиму між Україною та ЄС.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час онлайн-брифінгу 7 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хочу ще раз наголосити, що встановлені у зв’язку із пандемією обмеження не мають жодного стосунку до функціонування безвізового режиму між Україною та ЄС і жодним чином не мають на нього впливу. Щойно пандемічні обмеження будуть зняті - безвіз знову працюватиме на повну потужність», - сказав Кулеба.

Він додав, що МОЗ постійно надає Європейському Союзу оновлені дані щодо ситуації з коронавірусом в Україні.

«Ми робитимемо все для того, щоб Україна якнайшвидше опиналася в «зеленому списку», і наші громадяни змогли вільно в’їжджати на територію Шенгенської зони», - наголосив дипломат.

Читайте також: Вісьмом категоріям громадян України дозволили в’їзд до ЄС - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня Євросоюз оприлюднив рекомендації щодо поступового відкриття зовнішніх кордонів із 1 липня та визначив 15 країн, громадянам яких буде дозволено безперешкодний в’їзд. Критерієм для включення до "дозволеного" списку визначені насамперед епідеміологічні показники - рівень захворюваності на COVID-19 в таких країнах не може перевищувати показники держав ЄС. Україна до цього переліку поки що не потрапила. Рада ЄС переглядатиме та по змозі розширюватиме цей перелік кожні два тижні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-