Як діти в школу: Раді пропонують почати наступну сесію 1 вересня

Як діти в школу: Раді пропонують почати наступну сесію 1 вересня

Укрінформ
Група депутатів на чолі з головою Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР Сергієм Кальченком зареєстрували проєкт постанови №3798 "Про календарний план проведення четвертої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання".

Текст документа оприлюднили на сайті ВР 6 липня.

Проєктом календарного плану пропонується розпочати четверту сесію ВР 1 вересня 2020 року, а закінчити — 22 січня 2021 року.

На час проведення четвертої сесії парламенту дев’ятого скликання передбачається відвести 10 тижнів для пленарних засідань, сім тижнів — для роботи народних депутатів у комітетах, комісіях, фракціях і групах, чотири тижні — для їхньої роботи з виборцями. Окрім того, 10 годин Рада зможе мати для проведення "години запитань до уряду".

Наприкінці кожного місяця проєктом календарного плану передбачено тиждень для роботи депутатів із виборцям. Водночас на останні два тижні грудня 2020 року пропонується запланувати роботу парламентарів у комітетах і з виборцями. При цьому перший робочий тиждень 2021 року (протягом 4-8 січня) депутати матимуть працювати у комітетах, а перше ж планерне засідання в новому році вони зможуть провести 12 січня.

Читайте також: Зеленський ще не вніс до Ради кандидатуру на посаду глави НБУ, Гетманцев назвав дедлайн

Відповідно до частини першої статті 10 закону "Про Регламент Верховної Ради України", чергові сесії парламенту, крім першої, починаються першого вівторка лютого і першого вівторка вересня кожного року, а завершуються відповідно не пізніше як за 45 та 10 днів до початку наступної сесії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-